SEGRE

LITERATURA CATALANA

Rovelló, el personatge de Josep Vallverdú, celebra 50 anys tornant a les llibreries

Josep Vallverdú i Jordi Pàmias, dos protagonistes de la vetllada.

Josep Vallverdú i Jordi Pàmias, dos protagonistes de la vetllada.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rovelló, el gos creat per l’escriptor lleidatà Josep Vallverdú, tornarà a les llibreries per celebrar el cinquantè aniversari de la seua creació. El llibre, que Vallverdú va escriure durant onze tardes l’estiu del 1968 en una cabana que ell mateix va construir sobre la soca d’un ametller, serà reeditat per l’editorial La Galera, que el traurà al mercat en format facsímil, segons va avançar el diari Ara.

La història infantil del petit gos de pagès curiós i aventurer compta amb trenta reedicions i ha estat traduït al castellà, a l’euskera, al rus, a l’italià, al francès i al coreà. Vallverdú va fer de Rovelló un personatge molt autèntic que ha acompanyat moltes generacions. El 1990 les seues històries van guanyar a França el premi J’aime Lire, que té la particularitat que el jurat encarregat de repartir els premis el formen nens i nenes.

Només un any més tard, Bèlgica va escollir el llibre de Vallverdú com el millor llibre infantil. L’any 2000 les aventures de Rovelló es van portar a la televisió catalana de la mà d’Antoni d’Ocon, que el va convertir en una sèrie de dibuixos.

tracking