SEGRE

Quina és la banda més taquillera de tots els temps?

Quina és la banda més taquillera de tots els temps?

Quina és la banda més taquillera de tots els temps?SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revista Pollstar, especialitzada en la indústria global de la música en viu, acaba de declarar Metallica com "la banda més taquillera de tots els temps", gràcies a un recent estudi propi. En concret, als californians se’ls atribueix una recaptació de 1.400 milions de dòlars (1.265 milions d’euros) per la venda de més de 22 milions d’entrades per als seus concerts des del 1982, la qual cosa els situa per davant d’altres bandes com Guns N’Roses i AC/DC.

L’estudi, titulat "Tour & Destroy: The Case for Metallica as the World’s Biggest Touring Act", destaca el fet que el grup hagi tocat a 48 països de tot el món i als set continents, inclosa l’Antàrtida. Per si fos poc, a més lideren els ingressos per la venda de "marxandatge" a Amèrica del Nord des del 1991 amb 125 milions de dòlars (gairebé 113 milions d’euros).

Malgrat els anys a la carretera, el ritme vertiginós de les seues gires no decau i el seu actual "WorldWired Tour" ha recaptat ja més de 430 milions de dòlars (prop de 339 milions d’euros) després de despatxar més de 4 milions d’entrades.

Com a exemple, el seu últim concert a Madrid dins d’aquest circuit, celebrat el passat 3 de maig davant d’unes 68.000 persones, es va convertir en l’espectacle més gran que la banda ha ofert mai a Espanya, només dos dies després de reunir-ne unes altres 55.000 a Barcelona.

Dels guanys del tram europeu d’aquesta gira, que va incloure 25 concerts en total, Metallica va donar 1,6 milions de dòlars (prop d’1,5 milions d’euros) a diversos projectes solidaris a través de la seua pròpia fundació, All Within My Hands.

tracking