SEGRE

XARXES SOCIALS EXTORSIÓ

Hackegen l'Instagram d'una lleidatana amb 27.000 seguidors

La ‘influencer’ de moda Maria Capell no cedeix al xantatge i critica la

Una de les fotografies del compte d’Instagram de Maria Capell.

Una de les fotografies del compte d’Instagram de Maria Capell.INSTAGRAM @MAAARIAACD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La influencer de moda de Mollerussa Maria Capell va viure fa unes setmanes un episodi cada vegada més comú a les xarxes socials, quan el que semblava una operació més entre instagramer i empresa interessada en els seus serveis publicitaris es va convertir en un robatori del seu perfil a la popular plataforma, que comptava en aquell moment amb 27.000 seguidors, xifra important que va atreure els hackers, els nous lladres del segle XXI. “No em vaig adonar que m’havien robat el perfil fins l’endemà, quan vaig rebre un missatge dels usurpadors en què em feien xantatge amb diners si volia recuperar el compte”, va explicar ahir a SEGRE la lleidatana, que va afegir que “sempre m’asseguro d’on introdueixo les dades personals perquè sé que cada vegada són més comuns aquest tipus d’extorsions. Pel motiu que sigui, aquell dia vaig caure a la trampa”.

Des del dia del robatori, Capell manté converses amb moderadors d’Instagram i Facebook, les dos xarxes socials propietat del mateix grup empresarial. Tanmateix, fins al moment tots els seus esforços han estat en va. “Et fan omplir molts formularis que no serveixen per a res. Hem arribat a un punt en què sembla que hàgim entrat en un bucle sense sortida”, va lamentar la instagramer, que va remarcar que en cap moment va pensar a “cedir” a les exigències econòmiques dels hackers.

Capell va crear el compte fa tres anys i des d’aleshores ha anat penjant al seu perfil contingut relacionat amb el món de la moda, la seua gran passió. Ara, a falta d’una resposta ferma per part de la plataforma, la lleidatana ha creat un altre perfil (@maaariaacd) que ja compta amb més de 2.200 seguidors. Així mateix, malgrat el hackeig la influencer es va emportar una grata sorpresa quan alguns dels seus seguidors van contactar amb ella a través d’altres plataformes per ajudar-la i donar-li ànims. “Molts em van expressar suport i em van confessar que van patir el mateix robatori i que després d’un mes van recuperar el compte”, va concloure esperançada Capell.

Una de les fotografies del compte d’Instagram de Maria Capell.

Una de les fotografies del compte d’Instagram de Maria Capell.INSTAGRAM @MAAARIAACD

tracking