SEGRE

LITERATURA HOMENATGE

Lleida recordarà Viladot als vint anys de la seua mort

El 30 d’octubre a l’Escorxador amb una peça teatral || Basada en un dels seus textos més singulars, ‘Llibre de les vellicositats’

Guillem Viladot va morir el novembre del 1999, fa gairebé 20 anys.

Guillem Viladot va morir el novembre del 1999, fa gairebé 20 anys.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El 19 de novembre del 1999 va morir Guillem Viladot, un personatge singular de les lletres i la cultura catalanes. Creador prolífic amb centenars d’obres literàries de tots els gèneres, artista escultor, un dels pares de la poesia experimental i visual..., el farmacèutic d’Agramunt sempre va ser difícil de catalogar. El pròxim dia 30 d’octubre, tres setmanes abans que es compleixin els vint anys de la seua mort, Lleida li retrà homenatge amb un muntatge teatral a l’Excorxador basat en una de les seues obres més singulars, Llibre de vellicositats. Rosa Mesalles, creadora i directora de 20 anys sense Guillem Viladot, va explicar ahir a SEGRE que “l’espectacle no serà un recorregut tradicional per la vida i obra de l’artista sinó una segona lectura d’aquest llibre, que el mateix escriptor va qualificar en el seu dia d’estrany, ja que es tracta d’una col·lecció de notes, tipus flaix, amb reflexions i pensaments sobre la vellesa i els vells”.

El llibre va aparèixer publicat el 1990 en forma de separata dins de la revista cultural Urc, que impulsava la Paeria, i posteriorment va ser editat per Pagès Editors el maig del 1999, just uns mesos abans de la mort de Viladot. El Llibre de les vellicositats no és una novel·la, ni un poema, ni una col·lecció de contes, ni és una peça de teatre, ni tampoc un diari. “L’obra té capítols que són monòlegs, d’altres són diàlegs i fins i tot alguns que són simplement una frase, com flaixos en els quals Viladot, que llavors tenia 68 anys, opinava o reflexionava sobre el món de la vellesa”, va afegir Mesalles.

Al ‘Llibre de les vellicositats’, Viladot va abocar les seues reflexions sobre el món de la vellesa

Els actors Albert Anguera, Marc Cartanyà, Eduard Muntada i Sandra Pujol protagonitzaran un espectacle que comptarà també amb projeccions audiovisuals. El muntatge es presentarà a la sala 2 del Teatre de l’Escorxador, un espai diàfan en el qual els espectadors gaudiran d’un contacte més directe amb l’acció escènica. A causa de la limitació de l’aforament, s’ha previst una doble funció, a les 18.00 i 20.00 hores, amb entrada gratuïta.

tracking