SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PATRIMONI

Adjudiquen les obres a la Seu Vella

Una empresa de València restaurarà la porta dels Apòstols i la torre, i una de Barcelona es farà càrrec del claustre || Per 1,4 milions, uns 125.000 euros per sota de l’import de licitació

La porta dels Apòstols i el campanar de la Seu Vella, dos de les àrees objecte de restauració.

La porta dels Apòstols i el campanar de la Seu Vella, dos de les àrees objecte de restauració.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

Després de pràcticament dos anys de retard, les obres de restauració previstes a la Seu Vella són cada vegada més a prop. L’organisme de contractació pública de la Generalitat va publicar divendres l’adjudicació de les obres a dos empreses especialitzades de València i de Barcelona. Així, la valenciana Cyrespa Arquitectónico SL va guanyar el concurs públic per a la restauració de la Porta dels Apòstols i també del templet i pisos de les campanes de la torre de la Seu Vella i la barcelonina Eurocatalana Obres i Serveis SL es va adjudicar el concurs per a la rehabilitació de les cobertes del claustre del principal monument lleidatà.

Cyrespa, una firma fundada el 1991 i que compta amb una àmplia experiència al sector amb més de 200 actuacions, ja es va fer càrrec el 2010 de la rehabilitació de les cobertes i murs dels absis de Montcada i de Colom de la Seu Vella. En les dos últimes dècades, l’empresa també ha executat diverses obres a les catedrals de Barcelona, València, Màlaga o Lleó. S’encarregarà ara de la restauració de la façana i porta dels Apòstols després de presentar un pressupost de 396.476,68 euros, uns 83.000 euros per sota de l’import de licitació. També es farà càrrec de les obres al campanar al guanyar el concurs amb un pressupost de 363.740,57 euros, uns 37.000 euros per sota de la licitació.

Les obres arrancaran amb dos anys de retard per culpa de la intervenció de la Generalitat pel 155

Per la seua part, l’empresa de Barcelona Eurocatalana, amb més de quinze anys d’activitats en obra civil, edificació i restauració de patrimoni, es va emportar el concurs per a les cobertes del claustre per un total de 652.289,16 euros, uns 13.000 euros per sota de l’import de licitació.

En total, la Generalitat ha adjudicat les tres actuacions per un import d’1.412.506,41 euros, uns 125.000 € menys que el pressupost de licitació de les obres. S’ha de recordar que el Consell Executiu va autoritzar el mes de maig una inversió d’1.788.960,42 euros per a les tres actuacions a la Seu Vella, malgrat que val a assenyalar que a les xifres de l’adjudicació caldrà sumar posteriorment els honoraris de direcció i la certificació final de les obres, que en total podrien ascendir a uns 240.000 euros.

El termini per a la formalització efectiva dels tres contractes finalitzarà el 18 d’octubre. Les obres podrien començar així aquesta tardor i culminar a mitjans de l’any 2021.

tracking