SEGRE

PATRIMONI JORNADES

Castell de Mur divulga la història del seu art romànic

Commemora el centenari de la venda de murals als EUA

La jornada celebrada al matí a l’església de Mur.

La jornada celebrada al matí a l’església de Mur.L. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Castell de Mur va donar a conèixer ahir la història del seu art romànic en una jornada de conferències que va reunir unes setanta persones a l’església de Santa Maria de Mur. Es va emmarcar en els actes que commemoren el centenari de la venda i l’exportació als Estats Units de pintures murals que van pertànyer a la col·legiata d’aquest temple. Aquest succés va ser el detonant d’una campanya per salvar el patrimoni artístic medieval del Pirineu.

L’església exhibeix actualment reproduccions de l’any 2008 de les pintures originals. Els participants en la jornada van poder conèixer la seua iconografia i història de la mà de Montserrat Pagès. També van participar en la jornada conservadors i restauradors d’art com Pere Rovira, tècnic de la Generalitat, i Rudi Ranesi, que treballa per al sector privat. Ells van parlar sobre la intervenció en les restes dels murals de Mur i de la reproducció que s’hi exhibeix avui dia. A la tarda, el públic va visitar els vestigis de pintures romàniques que es van trobar en una cripta a Moror.

Unes setanta persones van assistir a la jornada a Mur, moltes d’elles especialistes en la matèria

La jornada d’ahir va estar precedida per una presentació el dia abans a Barcelona, i suposa el primer d’una sèrie d’actes al llarg dels propers mesos per commemorar el centenari de la venda dels murals originals de Santa Maria de Mur. Les activitats es prolongaran fins al maig i culminaran el mes amb l’estrena d’una representació teatral i amb el tradicional Aplec de Mur.

tracking