SEGRE

MÚSICA ATENEUS

Xavier Baró inaugura dissabte el cicle de cantautors 'Nostrades'

Xavier Baró.

Xavier Baró.JAUME BARRULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb dotze discos a l’esquena, l’experimentat cantautor lleidatà Xavier Baró serà l’encarregat d’inaugurar dissabte a les 21.30 hores a Guissona el nou cicle de cançó d’autor Nostrades. Es tracta d’una iniciativa de la delegació lleidatana de la Federació d’Ateneus de Catalunya que té com a objectiu crear una xarxa de col·laboració entre aquestes entitats, i fomentar els artistes locals. Per tot plegat, la delegació Terres de Ponent ha programat un total de quinze actuacions (una per cada ateneu lleidatà) que s’encetaran aquest dissabte amb Baró i s’acabaran el 28 de novembre amb Lo Pardal Roquer a la sala Nausica de l’Ateneu Popular de Ponent.

L’acte destacat d’aquest cicle tindrà lloc el dia 19 d’octubre a la Societat l’Ateneu de Tàrrega, on aquest any se celebrarà la segona Trobada General d’Ateneus de Catalunya amb motiu del centenari de l’entitat de l’Urgell. Així, Tàrrega acollirà aquell dia, a partir de les 19.00 hores, les actuacions dels cinc cantautors d’aquesta primera edició: Xavier Baró, Àngel Andreu, El Fill del Mestre, Meritxell Gené i Lo Pardal Roquer.

Els ateneus participants en aquest nou cicle són els de Guissona, Tremp, Tàrrega, Térmens, Maials, les Borges Blanques, Golmés, Cervera, la Fuliola, Vilaller, la Granadella, la Pobla de Segur i els tres de Lleida (Fundació Orfeó Lleidatà, Ateneu Popular de Ponent i Cercle de Belles Arts).

Val a destacar que el Nostrades recupera l’antic cicle de música d’autor Nostrats, que es va celebrar per última vegada el Nadal del 2012-2013.

tracking