SEGRE

PATRIMONI OBRES

Cervera destinarà 320.000 euros per acabar Sant Domènec

Des del 2009 s’ha invertit en aquest edifici un milió d’euros

Vista general i actual de l’interior de l’equipament cultural de Sant Domènec.

Vista general i actual de l’interior de l’equipament cultural de Sant Domènec.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Cervera podrà acabar l’equipament cultural de l’històric convent de Sant Domènec, edifici documentat al segle XIV. Des de fa dos anys acull múltiples activitats durant l’Aquelarre, la Vila del Llibre o el Festival de Pasqua i també és seu d’exposicions, l’última va ser el projecte Mènsula dins dels actes de la capitalitat de la cultura catalana.

Segons l’alcalde, Ramon Augé, d’una banda es disposa d’una ajuda de 70.000 euros per deixar acabades les dos capelles laterals situades a tots dos costats de l’ala central del temple. Per a l’alcalde, les obres consistiran a deixar les capelles seguint l’estil que s’ha dut a terme a la nau central.

D’altra banda, el consistori està redactant una memòria per construir uns lavabos i un camerino que facilitin la realització d’actes a l’antic temple. De forma paral·lela l’obra inclourà també la instal·lació dels serveis bàsics de llum, aigua, calefacció i aire condicionat.

El projecte ascendeix a una inversió de 320.000 euros. Per a l’alcalde, una vegada finalitzades les actuacions, Sant Domènec podrà convertir-se en un dels grans espais per a la celebració d’actes.

Des de l’any 2009 la Paeria de Cervera ha invertit més d’1 milió d’euros en la reconstrucció i rehabilitació d’aquest edifici. L’última actuació va tenir lloc el 2016 i va consistir a recuperar els guixos i les pintures originals de l’església i a sanejar dels murs.

En aquesta última actuació es va invertir un total de 22.700 euros amb fons del Pla de Barris.

tracking