SEGRE

CINE FESTIVALS

Sam Neill: “Espero que el premi de Sitges no signifiqui el meu final”

L’actor Sam Neill rebrà avui un premi honorífic a Sitges.

L’actor Sam Neill rebrà avui un premi honorífic a Sitges.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gran convidat de l’edició d’enguany del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya, l’actor Sam Neill (Irlanda del Nord, 1947), icònic protagonista de la primera pel·lícula de Jurassic Park, va repassar ahir a Sitges tota la seua carrera fins a dia d’avui amb el nou projecte: la tercera entrega de la nova saga Jurassic World. “És un nou juràssic i un nou món per a mi”, va ressaltar Neill.

L’actor va admetre que mai s’ha considerat a si mateix com una estrella de cine, però que se sent “afortunat de tenir una carrera com a intèrpret”. El certamen premiarà avui l’actor en una gala amb el Gran Premi Honorífic.

Neill ha participat en cintes de cine fantàstic com La posesión (Andrzej Zulawski, 1981), La caça de l’Octubre Roig (John McTiernan, 1990), Jurassic Park (Steven Spielberg, 1993) o Al cor de la por (John Carpenter, 1995). Es tracta d’una llarga carrera que l’actor neozelandès va iniciar el 1977 amb Perros de presa i que compta amb més de 75 pel·lícules i més de 45 produccions entre els seus èxits.

L’actor va destacar que és el primer premi que li donen dedicat a la seua vida, amb referència al Gran Premi Honorífic que rebrà avui, i va bromejar dient que espera que no signifiqui el final de la seua carrera perquè encara no ha acabat la feina.

tracking