SEGRE

LLETRES FIRES

La literatura de guerra envaeix de llibres Cervera

Amb més de 50 activitats en la quarta edició de la Vila del Llibre || Avui s’acomiada amb un concert dedicat a Teresa Pàmies

Una trentena d’editorials participen en la quarta edició de la fira literària de Cervera.

Una trentena d’editorials participen en la quarta edició de la fira literària de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La literatura dedicada als conflictes bèl·lics presideix la quarta edició de Cervera, Vila del Llibre. El muntatge va obrir ahir dissabte les portes amb la presència d’una trentena d’editorials i mig centenar d’activitats que es prolongaran fins avui. L’acte inaugural va tenir lloc a les 11 del matí a càrrec de l’escriptor Jaume Cabré, autor de Les veus del Pamano, que va presentar la seua última obra, Tres assaigs, de l’editorial Proa. Són reflexions personals sobre la seua manera d’escriure que va presentar en un acte conduït per Rosabel Bofarull i que va obrir la música de violí de Pol Berlinches interpretant Allemande de la Partita en Re Menor, de Johann Sebastian Bach.

Per al director de la Vila del Llibre, Enric Bono, “la guerra i l’exili van molt lligats amb el moment que viu el país i per això proposem lluitar amb la paraula, envair Cervera de llibres i cultura”. El certamen s’emmarca al carrer i plaça Major de Cervera amb l’oferta de 54 activitats per a tots els públics relacionades amb els llibres i la literatura. Entre els actes centrals de la jornada d’ahir van destacar la taula redona a casa Dalmases i el recital poètic a Cal Condomines, tots dos dedicats a la temàtica de la guerra.

Avui diumenge i amb motiu de l’any Teresa Pàmies, la clausura del certamen consistirà en un concert dedicat a l’escriptora de Balaguer a càrrec de Big Mama Montse a l’Auditori de Cervera.

tracking