SEGRE

La inversió publicitària en mitjans creixerà un 0,9% el 2019

Segons preveuen directius d’empreses anunciants

PxHere

La inversió publicitària en mitjans creixerà un 0,9% el 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La inversió publicitària en mitjans convencionals creixerà un 0,9 per cent aquest any 2019 si es compleixen les estimacions corresponents al mes d’octubre del panell Zenthinela, compost per directius d’empreses anunciants, una previsió set dècimes inferior a la que feien el mes de juny. Així ho ha donat a conèixer aquest dilluns d’octubre Zenith España, que ha destacat que, a mesura que ha anat transcorrent l’any, les previsions d’inversió publicitària s’han anat deteriorant. A més, ha indicat que la incertesa provocada per qüestions com la persistència d’un Govern en funcions o la conflictivitat creixent que s’ha viscut a Catalunya, són entre les causes d’"un any complicat" per al mercat publicitari.

Segons la investigació, la publicitat en Mòbils (+8,6%), la que utilitza Vídeo 'online' (+8,1%) i la que es dirigeix a Xarxes Socials (+7%), tres aspectes que en molts casos se superposen, constitueixen els fenòmens de més creixement previst pels directius d’empreses anunciants. Així, el conjunt d’Internet creixeria el 2019 un 7,3 per cent.

Així mateix, les previsions dels participants en aquest panell apunten creixements per a la Publicidad Exterior Digital (PED: +4,8%); Canals de Pagament de Televisió (+4,7%); Ràdio (+1,8%); Exterior en el seu conjunt (+1,5%) i Cinema (+1,1%).

En el lloc oposat, es preveuen caigudes d’inversió publicitària per a mitjans com la Televisió Generalista (-2,8%); Diaris (-5,1%); Revistes (-6,1%) i Suplements (-6,7%).

Respecte als mitjans no convencionals, la investigació indica que creixeran, si es compleixen aquestes previsions, un 1,1 per cent. Amb això el conjunt de totes les inversions en mitjans creixeria un 1 per cent fins situar-se en 12.868 milions d’euros.

En relació amb l’Índex de Percepció de la Situació Econòmica (IPSE), aquest cau més de 67 punts (un terç del recorregut de l’escala) i se situa en -64,5. És el pitjor valor des d’abril del 2013, quan semblava iniciar-se la sortida de la dura crisi que es va iniciar a finals de 2007.

Finalment, l’estudi apunta que l’Índex de Percepció del Mercat Publicitari (IPMP) també cau amb força, en aquest cas 61 punts i se situa en -61, el pitjor valor des de juny del 2013.

tracking