SEGRE

ART PROJECTE

L'artista de Tàrrega Josep Minguell envia el seu art al Japó

El fresc ‘L’Odissea’ se situarà en un laboratori universitari de Tòquio

L’artista Josep Minguell, al seu estudi davant d’una de les obres murals que enviarà al Japó.

L’artista Josep Minguell, al seu estudi davant d’una de les obres murals que enviarà al Japó.L.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista de Tarrega Josep Minguell arrancarà demà la tercera i última part del fresc L’Odissea mitjançant la tècnica de l’strappo per enviar el mural complet al Japó, com a resultat d’un encàrrec de la Universitat de Waseda (Tòquio). L’obra, inspirada en el popular poema d’Homer, serà situada al laboratori Simo-Serra, del departament d’enginyeria i ciència informàtica de la universitat de la capital nipona.

El laboratori està especialitzat en la investigació entorn d’aplicacions de machine learning, disciplina científica de l’àmbit de la intel·ligència artificial.

Minguell, especialitzat en la pintura mural al fresc, arranca demà la seua obra amb la tècnica de l’‘strappo’

Amb aquest projecte, Minguell i el laboratori Simo-Serra pretenen divulgar l’art tradicional europeu al Japó i vincular els processos de pensament de l’art amb els de la investigació tècnica i científica. D’aquesta manera, la pràctica ancestral de la pintura al fresc compartirà espai amb les més avançades tecnologies.

“La presència d’aquests frescos en l’espai de treball busca ser una font d’inspiració i motivació per als investigadors, alhora que vol contribuir a crear un espai i un clima de treball agradables”, va declarar Josep Minguell. L’Odissea ha estat pintada al fresc, tècnica medieval utilitzada en les grans decoracions arquitectòniques, com el conjunt de murals pintat per Miquel Àngel a la Capella Sixtina. Així mateix, l’artista lleidatà ha estudiat i utilitzat la tècnica de l’strappo, procediment utilitzat per restauradors per arrancar pintures de murs o parets. A Lleida és històricament conegut per l’arrancament de les pintures de les esglésies romàniques del Pirineu, com el Pantocràtor de Sant Climent de Taüll. Josep Minguell (Tàrrega, 1959) és doctor en Belles Arts i muralista especialitzat en pintura al fresc. Al llarg de la seua trajectòria ha firmat un total de 45 conjunts arquitectònics. Entre aquests, els de la Diputació de Lleida, la facultat de Medicina de la UdL i les parròquies de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega, Sant Joan de Reus o la Mare de Déu del Port de Barcelona.

tracking