SEGRE

El Museu de Lleida torna a exposar l'obra 'Presos polítics'

L'equipament mostrarà la peça de Santiago Serra fins que "els presos recuperin la seua condició ciutadana de ple dret i els exiliats tornin a la seua vida quotidiana"

L'obra 'Presos polítics', en una de les sales de l'exposició permanent del Museu de Lleida.

El Museu de Lleida torna a exposar l'obra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània'Museu de Lleida / Laia Navarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu de Lleida ha anunciat aquest dijous que ha tornat a instal·lar l'obra de Santiago Sierra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' . Aquest cop, està exposada a les sales d'exposició permanent, en el lloc que ocupava la Marededéu de Cubells, i quedarà instal·lada fins que ""els presos recuperin la seua condició ciutadana de ple dret i els exiliats tornin a la seua vida quotidiana", segona ha informat el museu mitjançant un comunicat.

El muntatge 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' ja va estar exposat al Museu de Lleida entre el 7 de març i el 22 d'abril del 2018, a la sala d'exposicions temporals. L'obra, adquirida per l'empresari lleidatà Tatxo Benet, va ser retirada de la fira d'Arco de Madrid a petició d'Ifema i posteriorment el museu lleidatà va ser el primer en exhibir-la.

L'obra inclou 24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats de personatges considerats per l'autor presos polítics a Espanya, entre els quals estan Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, a més d'activistes del 15-M, els joves d'Altsasu i els titellaires de Madrid. Les fotografies van acompanyades d'un text breu que, tot i que no inclou cap nom, permet identificar les persones retratades.

tracking