SEGRE

STREET ART MÓN RURAL

Torregrossa ja llueix el mural rural més gran de tot Catalunya

Les sitges de la fàbrica de pinsos de la Cooperativa d’Ivars ja llueixen un dels grafitis més grans de Catalunya || Obra de Jofre Oliveras i Nil Safont

El mural d’Oliveres i Safont a Torregrossa és un dels més grans pintats a Catalunya.

El mural d’Oliveres i Safont a Torregrossa és un dels més grans pintats a Catalunya.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fàbrica de pinsos de Torregrossa de la Cooperativa d’Ivars ja llueix acabat un dels murals més grans de tot Catalunya, obra dels artistes multidisciplinaris especialitzats en art urbà Jofre Oliveras i Nil Safont. Es tracta d’una peça que mostra dos homes i una dona treballant en la sega d’un camp. Com ja va avançar SEGRE, el grafiti està inspirat en les festes del Segar i Batre de la Fuliola, així com en la tradició agrària de la comarca del Pla d’Urgell, plasmada a les tres sitges de l’empresa, de 38 metres d’alçada per 12 d’amplada i amb un total de 1.358 metres quadrats.

Els treballs s’han portat a terme al llarg de tot el mes d’octubre i es presentaran finalment aquest cap de setmana en una celebració prevista per als socis de l’entitat centenària. D’aquesta manera, la cooperativa aposta per la innovació amb aquesta iniciativa que també vol homenatjar els socis i treballadors. Segons va explicar l’entitat agrària, l’any 2018 la fàbrica de Torregrossa va aconseguir la certificació Global G.A.P., que va suposar una adequació dels equips i funcionament d’aquesta instal·lació per portar-hi a terme millores que es tradueixin a aconseguir el respecte al medi ambient i una aposta per la seguretat i traçabilitat agroalimentària.

Per remarcar la singularitat del centre industrial agroalimentari, la cooperativa del Pla va pensar a donar forma a aquest colossal mural que plasmés la idea. La direcció i producció ha anat a càrrec de Binomic, companyia creativa instal·lada a Penelles dedicada a la direcció d’art, el disseny i la creació d’aplicacions interactives i impulsors del Gargar Festival, que aquest any ha celebrat la quarta edició amb un èxit massiu de participació.

Els dos artistes firmaran la nova mostra de la Sala B del Gargar Jofre Oliveras, de Girona, i Nil Safont, de Berga encara que amb llaços familiars a Montgai, es van instal·lar a l’agost a Penelles amb motiu de la segona residència d’artistes que impulsa l’ajuntament. L’objectiu és firmar la nova exposició a la Sala B del Gargar Festival al costat de la companyia Binomic, coincidint amb l’inici de la cinquena edició del certamen al maig. La mostra, que encara es troba en fase prematura, combinarà els dots creatius d’Oliveras i Safont amb la tecnologia de Binomic.

tracking