SEGRE

ART INTERNACIONAL

L'obra de Palmira Puig-Giró torna a París

La galeria RocioSantaCruz ha triat les fotos de la lleidatana per encapçalar la seua mostra

Una de les instantànies que la fotògrafa de Tàrrega va fer al Brasil a mitjans del segle passat. A la dreta, un retrat de Palmira Puig-Giró.

Una de les instantànies que la fotògrafa de Tàrrega va fer al Brasil a mitjans del segle passat. A la dreta, un retrat de Palmira Puig-Giró.PALMIRA PUIG-GIRÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obra de la fotògrafa de Tàrrega Palmira Puig-Giró (1912-1978) torna a creuar aquest any la frontera amb França per ser l’estrella de la selecció d’instantànies que la galeria barcelonina RocioSantaCruz mostrarà a partir d’avui i fins diumenge a la fira internacional d’art fotogràfic Paris Photo. Es tracta d’una recopilació d’imatges d’alguns dels màxims exponents del col·lectiu brasiler de mitjans del segle passat Foto Cine Clube Bandeirante, que posarà l’accent en les instantànies d’una de les poques dones que van integrar aquest selecte club de fotògrafs amb seu a Sao Paulo.

La galerista Rocío Santa Cruz va redescobrir Palmira fa uns tres anys revisant el material gràfic del seu marit, el també fotògraf Marcel Giró. Va ser aleshores quan Santa Creu va descobrir que moltes de les seues suposades obres estaven firmades al dors amb el nom de Palmira Puig-Giró. Després d’ampliar la investigació, la galerista es va adonar que al Brasil el nom de la fotògrafa de Tàrrega ja comptava amb el merescut reconeixement.

tracking