SEGRE

MÚSICA POLÈMIQUES

Domingo retira la seua actuació prèvia als Jocs de Tòquio el 2020

El comitè olímpic l’investigava per les acusacions d’assetjament

El tenor espanyol va ser acusat a l’agost d’assetjament sexual per una vintena de dones.

El tenor espanyol va ser acusat a l’agost d’assetjament sexual per una vintena de dones.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tenor espanyol Plácido Domingo no actuarà en un programa musical previ als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, va informar ahir el comitè organitzador. La decisió de retirar-se de l’acte la va adoptar el mateix artista “per la complexitat del projecte”. Tanmateix, aquest comitè ja havia informat el mes d’agost que estava seguint de prop l’evolució de les acusacions d’assetjament sexual que es van llançar contra Domingo.

Tòquio 2020 va anunciar l’abril passat que el tenor espanyol compartiria escenari amb l’actor Ebizo Ichikawa XI, una de les figures més rellevants del teatre kabuki, en una actuació per inaugurar un programa cultural dels Jocs, batejat com a Festival NIPPON Tokio 2020. Arran de les acusacions llançades contra el tenor, el vicedirector general del certamen olímpic, Masaaki Komiya, va dir el 28 d’agost que l’organització estava “fent tot el possible per recopilar informació” sobre aquest tema, però va evitar més comentaris. Ahir, el comitè organitzador va assenyalar que, després de “mútues consultes” amb l’artista, el tenor es retirava del festival NIPPON.

Val a recordar que una vintena de dones van acusar d’assetjament sexual Plácido Domingo per fets ocorreguts als anys 80. Arran de les acusacions, el passat 2 d’octubre Domingo va anunciar la dimissió com a director general de l’Òpera de Los Angeles per l’“atmosfera” creada entorn de la seua figura, que li impedia exercir les seues funcions.

tracking