SEGRE

MÚSICA PROJECTE

La Jove Orquestra de Ponent obre el nou curs amb Chopin

La formació simfònica estrenarà repertori a Vilanova de la Barca i Lleida

Un dels assajos parcials de la secció de vent fusta de la Jove Orquestra de Ponent.

Un dels assajos parcials de la secció de vent fusta de la Jove Orquestra de Ponent.JOP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Jove Orquestra de Ponent (JOP), una formació simfònica creada fa vuit anys i resident a l’Auditori de Lleida, està ultimant el repertori de la seua nova temporada, que protagonitzarà la música del francopolonès Chopin, un dels representants més importants del romanticisme musical. El projecte Chopin: entre Varsòvia i París es basa d’una banda en el guanyador del concurs de solistes celebrat fa un parell de temporades: el pianista Bernat Bonjorn, que interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 1 en mi menor de Chopin. D’altra banda, la segona part del repertori s’inspira en l’exili de Chopin a París, a causa de la invasió russa de la seua Varsòvia natal, amb una saga de compositors contemporanis del XIX que es van inspirar en la seua música com Satie, Magnard i Milhaud, que també sonaran en el nou projecte de la JOP.

El nou projecte musical de la formació simfònica dirigida per Antonio Lajara s’estrenarà el 24 de novembre en un concert a Vilanova de la Barca i podrà gaudir-se a l’Auditori Enric Granados de Lleida el diumenge següent, 1 de desembre. Val a destacar que el calendari de la JOP també té una cita el mes de febrer vinent a Saragossa.

Val a recordar que la JOP va nàixer l’any 2011, quan un grup d’amics que havien acabat els estudis al Conservatori de Lleida van decidir crear una orquestra simfònica per continuar tocant. Van fundar una associació, que funciona de manera assembleària, que ja supera el centenar de socis, una seixantena dels quals són músics en actiu de Ponent i també de la resta de Catalunya.

Assajos amb músics professionals

Per a aquest projecte, la JOP ha fet un nou pas per perfeccionar el treball musical intern. Així, professionals amb anys de trajectòria i carreres consolidades i de prestigi dirigeixen els assajos parcials (o sigui, de cadascuna de les seccions de l’orquestra), per treballar de forma exhaustiva el repertori i millorar aspectes tècnics i interpretatius: Joan Sancho i Corrado Bolsi per als violins; Anna Puig a les violes; Laia Puig per als violoncels; Roger Azcona als contrabaixos; María José Rielo condueix el vent fusta, i Jordi Masip, el vent metall.

tracking