SEGRE

POLÍTICA CULTURAL NOMENAMENT

Joan Josep Ardanuy, director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs

Filòleg lleidatà, impulsor de diverses iniciatives de promoció del català

Ardanuy, a l’IEI amb el president de la Diputació, Joan Talarn, i la vicepresidenta, Estefania Rufach.

Ardanuy, a l’IEI amb el president de la Diputació, Joan Talarn, i la vicepresidenta, Estefania Rufach.DIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Josep Ardanuy serà el nou director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), d’acord amb el decret de nomenament que va firmar ahir el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, després de la convocatòria d’un concurs públic que va comptar amb dos candidats. Talarn i la vicepresidenta, Estefania Rufach, li van comunicar ahir mateix el nomenament en un primer encontre a l’IEI. Ardanuy, nascut a Lleida l’any 1962, és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Funcionari de la Generalitat, ha exercit diferents càrrecs tècnics, primer al departament d’Indústria, tant a Lleida com a Barcelona i Tarragona, fins a incorporar-se a la direcció territorial de Cultura a Lleida, primer com a tècnic en Planificació Lingüística i més endavant com a responsable territorial de Política Lingüística. Des de fa un any va accedir a una plaça d’inspector del departament de Cultura.

En la seua etapa en Política Lingüística va impulsar el cicle CINC (Cinema Infantil a Català); la Mòstra de Cinèma Occitan, juntament amb diversos programadors de cine del país en una trentena de localitats catalanes i del sud de França; els Premis Llanterna Digital, de curts en català i en occità; o diverses iniciatives de promoció de les llengües catalana i occitana a través de la música (Canto Sense Vergonya, Canto.cat Kastanya.cat), de la mà de Lleida Televisió i de l’escola de música L’Intèrpret.

Està previst que en els propers dies prengui possessió de la direcció de l’IEI per un període lligat a la durada del mandat de la Diputació.

Un càrrec ‘vacant’ gairebé dos anys

Joanjo Ardanuy substituirà a la direcció de l’IEI Montse Macià, que va deixar el càrrec el febrer del 2018 per “incompatibilitat” amb la seua condició de diputada al Parlament després de les últimes eleccions el 21 de desembre del 2017. Després d’uns mesos amb el càrrec vacant, la Diputació va nomenar l’octubre del 2018 Antoni Balasch com a assessor cultural de la corporació i responsable en funcions de l’IEI. Balasch va deixar el càrrec eventual després de la renovació de la Diputació el maig passat fruit de les últimes eleccions municipals.

tracking