SEGRE

GUARDONS UNIVERSITAT

Alumni UdL, amb la Seu Vella

L’associació d’Antics Alumnes i Amics de la Universitat de Lleida concedeix el premi Alfons de Borja a l’Associació d’Amics del monument || L’entrega del guardó, el 25 de novembre

Joan-Ramon González Pérez és el president de l’associació Amics de la Seu Vella de Lleida.

Joan-Ramon González Pérez és el president de l’associació Amics de la Seu Vella de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Amics de la Seu Vella de Lleida, creada el 1972, serà reconeguda amb el Premi Alfons de Borja que atorga Alumni UdL, l’Associació d’Antics Alumnes i Amics de la Universitat de Lleida. L’elecció de l’entitat va ser motivada per “la seua contribució a la conservació i divulgació del patrimoni del Turó de la Seu Vella de Lleida, per fomentar els valors de la cultura i l’humanisme i pel seu treball que, entre molts altres aspectes, busca ajudar a aconseguir la declaració del conjunt monumental com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco”. A més, van destacar que les seues actuacions s’han caracteritzat pels valors d’igualtat, justícia, rigor i excel·lència que també inspiren la Universitat de Lleida.

L’acte de lliurament, patrocinat pel Grup SEGRE i el Banc Santander, està previst per al dilluns 25 de novembre al saló Víctor Siurana de l’edifici del Rectorat de la UdL a partir de les 18.00 h.

El premi porta el nom del professor de Dret Canònic i vicecanceller de l’Estudi General de Lleida

El president dels Amics de la Seu Vella durant les últimes dos dècades, Joan-Ramon González Pérez, es va mostrar molt agraït i sobretot il·lusionat amb el guardó “inesperat” i que suposa “el reconeixement a una tasca que va començar l’any 1972 amb la il·lusió de molts lleidatans”. Segons la seua opinió, també es converteix en un homenatge als presidents que el van precedir, Ferran Boneu, l’etapa del qual (1973-1981) va estar marcada per part de la recuperació de l’edifici i l’obertura als lleidatans, i mossèn Tarragona (1981-1998), artífex de l’actual Dia de la Seu Vella. En l’etapa de González s’han consolidat els 1.200 socis, “encara que no ens desplauria que aquesta xifra s’incrementés”, així com l’impuls i suport a la candidatura per convertir el Turó en Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

El Premi Alfons de Borja va ser creat amb la voluntat de reconèixer persones o institucions que, amb el seu treball, “han contribuït al desenvolupament humà i social de la seua comunitat, des del punt de vista econòmic, polític, mediombiental, cultural i altres”, regint-se pels “valors d’igualtat, justícia, rigor i excel·lència”, segons les seues bases. Porta el nom de qui va ser professor de Dret Canònic i vicecanceller de l’Estudi General de Lleida, Alfons de Borja, bisbe de València i papa Calixt III del 1455 al 1458. Els guardonats reben l’escultura El coneixement, creada expressament per a Alumni UdL per l’artista argentí establert a Lleida Miguel Ángel González. També se’ls fa entrega d’una aquarel·la de Joaquín Ureña de temàtica universitària, encara que en aquesta ocasió probablement serà el monument el protagonista.

L’any passat va ser guardonada la cap de gestió estratègica de projectes de tecnologia aplicada a la investigació clínica de Roche, la lleidatana Núria Carretero. La van precedir el director del Vall d’Hebron Institut de Recerca, Joan Xavier Comella, el piragüista olímpic Saúl Craviotto i el president de Repsol, Antoni Brufau, entre altres personalitats.

Joan-Ramon González Pérez és el president de l’associació Amics de la Seu Vella de Lleida.

Joan-Ramon González Pérez és el president de l’associació Amics de la Seu Vella de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

tracking