SEGRE

MÚSICA ESTRENES

L'Orfeó Nova Solsona celebra 100 anys dissabte

Amb un concert amb les cançons de la primera actuació

El cor lleidatà està format actualment per 50 cantaires de diferents edats i orígens.

El cor lleidatà està format actualment per 50 cantaires de diferents edats i orígens.ORFEÓ NOVA SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Orfeó Nova Solsona oferirà aquest dissabte a les 21.00 hores al Teatre Comarcal de la ciutat un concert de Santa Cecília molt especial amb què celebraran el primer centenari. Per això, la formació lleidatana interpretarà el mateix repertori que al primer recital, l’any 1919. Sota el títol El primer concert i a quatre veus mixtes, es podran escoltar les populars cançons que van versionar en els orígens de la formació autors de l’època com Enric Morera, Lluís Millet o Pare Romeu. Aquesta actuació donarà el tret de sortida a un any especial per a la coral de Solsona que els portarà a actuar al Palau de la Música.

Al concert, al qual està prevista l’assistència del president de la Generalitat, Quim Torra, es retrà homenatge als socis protectors de l’entitat que hi donen suport de forma desinteressada.

En l’actualitat, uns cinquanta cantaires de diferents edats i orígens formen l’Orfeó. I encara que igual que als inicis la majoria d’ells “no compten amb formació musical avançada, comparteixen la passió per la música”, va assenyalar Joan Boix, director del cor, que a més va afegir que “s’ha convertit en una de les entitats musicals més importants de Solsona”.

L’entrada per al concert d’aquest dissabte és gratuïta amb taquilla inversa.

tracking