SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES ACTIVITATS

L'Aula de Teatre, amb 2.200 alumnes

Festa del 38 aniversari del centre amb animació teatral i escenari obert || L’ampliació de les instal·lacions i la conversió a escola municipal, reptes de futur

Nens i familiars que van participar ahir a la tarda en la festa del 38 aniversari de l’Aula de Teatre.

Nens i familiars que van participar ahir a la tarda en la festa del 38 aniversari de l’Aula de Teatre.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

Tal dia com ahir del 1981 va arrancar de forma oficial el primer curs de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. El centre va celebrar els 38 anys d’història amb una festa amb activitats tant per als més petits –un berenar i animació a càrrec de la companyia El Sidral a la plaça Esteve Cuito– com per als alumnes adults, amb escenari obert al Teatre de l’Escorxador per a actuacions, també a càrrec de professors i exalumnes. La directora de l’Aula, Mireia Teixidó, va destacar que el centre ja compta amb més de 2.200 alumnes: prop de 1.500 que assisteixen a classes, tallers, cursos i el grau de formació professional a les instal·lacions de l’Aula, a més d’uns vuit-cents dels cursos extraescolars que els professors de l’Aula imparteixen en escoles i instituts de Lleida. Teixidó va remarcar també que el Grau d’Arts Escèniques té les trenta places de primer i segon curs cobertes. La directora va valorar les declaracions dimecres a l’emissora UA1 de la regidora d’Educació, Sandra Castro, que plantejava de cara al futur l’ampliació de l’Aula.

“L’espai es queda petit i no podem dependre del Teatre de l’Escorxador, que té també una agenda molt atapeïda”, va assenyalar Teixidó. En aquest sentit, la inauguració oficial de l’actual curs, que es va suspendre a l’octubre just la setmana de la sentència del procés, podria convertir-se en clausura de curs, de cara a l’any que ve per la falta de dates.

Teixidó també va assenyalar que ja fa anys que la Paeria estudia convertir l’Aula en escola municipal, a imatge de l’Escola d’Art Cristòfol, ja que actualment és una concessió administrativa a una associació.

tracking