SEGRE

LITERATURA GUARDONS

La reina Sofia entrega el 'seu' premi a Joan Margarit

L’escriptor lleidatà reivindica la seua poesia en català i castellà

El lleidatà Joan Margarit va rebre ahir el premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana a Madrid.

El lleidatà Joan Margarit va rebre ahir el premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana a Madrid.CASA DE S.M. EL REY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reina Sofia va entregar ahir a Madrid el premi de Poesia Iberoamericana que porta el seu nom al poeta lleidatà Joan Margarit (Sanaüja, 1938), en un acte en el qual es va reivindicar la convivència del castellà i el català.

L’entrega de la 28 edició del guardó, que es va fer públic el mes de maig passat, va tenir lloc al Palau Reial de la capital espanyola, on la vigília es va presentar l’obra antològica del poeta de Ponent, Viatge cap a l’ombra, tot just una setmana després –dijous passat– que l’escriptor de la Segarra fos guardonat amb el Premi Cervantes 2019, el màxim guardó de les lletres hispàniques. A l’acte d’ahir la reina Sofia va estar acompanyada pel ministre de Cultura en funcions, José Guirao, entre altres autoritats.

Margarit rep el Reina Sofia una setmana després de guanyar el Premi Cervantes 2019

Margarit rep el Reina Sofia una setmana després de guanyar el Premi Cervantes 2019

Margarit va agrair el reconeixement i va tenir una intervenció en la qual va considerar que la poesia i la música són potser “les principals eines de consol de què l’ésser humà disposa en la solitud”. A continuació, el lleidatà va recitar alguns dels seus poemes tant en castellà com en català.

El premi de Poesia Iberoamericana està concedit per Patrimoni Nacional i la Universitat de Salamanca, té una dotació de 42.100 euros i és el més important que s’atorga a poetes d’Iberoamèrica. El seu objectiu és distingir el conjunt de l’obra d’un autor que, pel seu valor literari, es considera que constitueix una aportació rellevant al patrimoni cultural d’aquesta comunitat.

tracking