SEGRE

RECONEIXEMENTS CULTURA

Els Premis Culturàlia de Tàrrega guardonen trajectòria i talent

Com la de ‘Nova Tàrrega’ i amb la presència del vicepresident, Pere Aragonès

Foto de família dels guardonats amb les autoritats i representants del Centre Cultural.

Foto de família dels guardonats amb les autoritats i representants del Centre Cultural.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega va reconèixer ahir la trajectòria cultural i el talent de cinc persones i entitats compromeses amb el territori. Ho va fer en el marc de la 22 edició dels Premis Culturàlia, organitzats pel Centre Cultural i l’ajuntament. La gala, que va omplir de públic el Teatre Ateneu, va ser presidida pel vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, que va assegurar que “la cultura és una eina bàsica de progrés i cohesió”. Per la seua part, l’alcaldessa de la ciutat, Alba Pijuan, va felicitar els guardonats perquè “sou part activa de la cultura catalana amb majúscules”.

Entre els premiats hi havia la publicació Nova Tàrrega, del Grup SEGRE, pels seus 75 anys de trajectòria informant setmana rere setmana de l’actualitat de Tàrrega i comarca. Va recollir el guardó la seua directora, Lourdes Cardona, que va afirmar que “és un premi col·lectiu, tant dels fundadors com dels impulsors, dels directors que m’han precedit i dels col·laboradors, que són essencials, però també dels anunciants i els lectors”.

La resta de guardons van recaure en l’escriptora del Pallars Maria Barbal (premi intercomarcal); a la Societat Ateneu de Tàrrega (premi a l’entitat) pel centenari, que va recollir el seu president, Antoni Tàcies; a l’escenògraf Llorenç Corbella (premi a l’artista), i a la Coral Joia de Maig d’Anglesola (premi a l’entitat), que van recollir la seua presidenta, Teresa Domingo, i el director, Narcís Cercós.

El director dels Premis Culturàlia, Antoni Palou, va demanar lluitar contra el canvi climàtic ja que “no hi ha cultura sense naturalesa”. En aquest sentit, l’escenografia de l’acte, ideada per Llorenç Corbella, fill d’un dels guardonats, estava presidida per un cotxe ple de fulles per reclamar la preservació del medi ambient. La vetllada va comptar amb l’actuació musical de The Vintage Clock, que va fer gaudir el públic.

En un altre ordre de coses, la CUP de Tàrrega, que forma govern amb ERC, va penjar una pancarta a la façana del consistori contra la Llei de Contractes de Serveis a les Persones, coneguda també com a Llei Aragonès. La pancarta va durar només dos hores i va ser retirada abans de l’arribada d’Aragonès a l’ajuntament, on va firmar el llibre d’honor. Els edils de la CUP van plantar la recepció del vicepresident com a mostra de protesta contra la llei.

tracking