SEGRE

EDIFICIS RESTAURACIÓ

Les bastides ja envaeixen l'interior del claustre de la Seu Vella

Les bastides ja envaeixen l’interior del claustre de la Seu Vella || A la galeria oest s’ha habilitat un accés segur per entrar i sortir de l’església

L’interior del claustre de la Seu Vella ja llueix les bastides amb un pas segur per a l’accés dels visitants a l’interior de la nau central.

L’interior del claustre de la Seu Vella ja llueix les bastides amb un pas segur per a l’accés dels visitants a l’interior de la nau central.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Grues, tanques i bastides poblen aquests dies alguns dels edificis més singulars del patrimoni històric de Lleida, ja sigui per les obres de restauració en el cas de la Seu Vella –que ja han arribat a l’interior del claustre– o per les de neteja i manteniment a l’antic Hospital de Santa Maria, la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (vegeu el desglossament). I mentre uns gaudeixen de restauracions i manteniment, d’altres com el futur Museu Morera a l’antiga Audiència esperen amb paciència que es reprenguin els treballs de reforma després dels problemes sorgits amb el pressupost.

Així, un mes després que les bastides van començar a cobrir la Porta dels Apòstols i part del campanar de la Seu Vella, aquests també han arribat ja a l’interior del claustre del principal monument de Lleida. La galeria oest del claustre, la situada al costat de l’edifici de la Canonja i entrada actual al monument, s’ha convertit ara en l’única accessible al visitant.

La setmana passada va finalitzar la reparació del baldaquí de l’altar de la Catedral de Lleida

Els operaris de la firma Barcelona Eurocatalana han habilitat un pas segur perquè el públic pugui entrar i sortir amb comoditat de la nau central. Part del baluard de l’Assumpció i el campanar ja han quedat també tancats a les visites, mentre que els tocs de campana han quedat limitats als caps de setmana i festes assenyalades. Els horaris de la Seu Vella i visites guiades segueixen amb normalitat.

Una neteja ‘d’altura’ per al pati de l’IEI

Una espectacular grua de ploma elevadora va presidir bona part del dia d’ahir el pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i va cridar la curiositat del nombrós públic que accedeix a l’edifici gòtic de l’antic Hospital de Santa Maria i també dels passejants de l’Eix Comercial que creuen davant les portes. Alguns van témer que les obres de restauració tornaven a l’IEI tres anys després de la recuperació de l’edifici. Val a recordar que l’octubre de l’any 2013 es van detectar deficiències estructurals que van obligar a una intensa rehabilitació interna, que va mantenir per exemple la biblioteca hemeroteca tancada al públic fins al gener del 2017. Però res més lluny de la realitat. Es tractava de les operacions de neteja i manteniment que es duen a terme generalment una vegada a l’any a les canalitzacions de l’aigua de les cobertes. Els operaris també van aprofitar per podar i arreglar les palmeres del pati i revisar els focus que il·luminen aquest espai de l’IEI des de dalt de tot de l’edifici i que no són accessibles per al personal de neteja. D’altra banda, just al davant, a la Catedral, la setmana passada van desaparèixer les bastides que durant unes tres setmanes es van utilitzar per reparar unes esquerdes descobertes al baldaquí, el pavelló que cobreix l’altar, que es van detectar a l’estiu.

L’interior del claustre de la Seu Vella ja llueix les bastides amb un pas segur per a l’accés dels visitants a l’interior de la nau central.

L’interior del claustre de la Seu Vella ja llueix les bastides amb un pas segur per a l’accés dels visitants a l’interior de la nau central.MAGDALENA ALTISENT

tracking