SEGRE

LLIBRES ENTREVISTA

Xavier Bosch: "Explicar-ho tot pot ser el suïcidi de la parella"

Xavier Bosch presenta a Lleida una nova novel·la, ‘Paraules que tu entendràs’ || A favor dels secrets en les relacions amoroses

L’escriptor i periodista Xavier Bosch, ahir a Lleida.

L’escriptor i periodista Xavier Bosch, ahir a Lleida.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Després dels èxits de les novel·les Algú com tu (2015) i Nosaltres dos (2017), el periodista i escriptor Xavier Bosch explora de nou les relacions de parella a Paraules que tu entendràs (Columna), una història en la qual posa a prova la convivència i la veritat en l’amor i que ahir va presentar a la llibreria Caselles de Lleida. Unes hores abans, Bosch va explicar a SEGRE que “és positiu i bàsic que les persones tinguem coses que només sapiguem nosaltres mateixos, perquè crec que els secrets entre parelles poden ajudar a millorar la relació. Tots els amors tenen secrets. De fet, explicar-ho tot pot ser el suïcidi de la parella”.

Paraules que tu entendràs està protagonitzada per tres parelles, que coincideixen al sopar de Cap d’Any en un luxós complex hivernal als Alps suïssos i, a l’any següent, a Venècia. “D’una banda, m’interessava destacar les muntanyes més altes d’Europa, la fredor i la calma de la neu, en contrast amb la calor del moment vital dels protagonistes, aquest contrast entre neu-calma i foc-brasa”, va explicar l’autor, que d’altra banda va elegir Venècia com a segona destinació com a símbol de “la lluita per no desaparèixer” sota les aigües. “Una ciutat que se sap finita, igual com les persones perquè la novel·la també és una reflexió sobre el pas del temps, amb uns personatges entorn dels 50 anys que miren enrere per fer balanç de les seues vides”, va comentar.

Tercera novel·la “de caràcter més sentimental, humà, de mirada interior” de l’escriptor barceloní

En aquesta història, Bosch presenta tres prototips de parella: “Una que és al llindar del precipici sentimental; una altra més estàndard o, per dir-ho així, més conformada; i una tercera molt liberal, les que avui es diuen de relació oberta.” Això sí, l’escriptor va advertir que “no dono lliçons ni ofereixo consells, això és una novel·la i no un tractat de psicologia humana”.

La novel·la va sortir al mercat a finals d’agost i, segons va afirmar, “ja he doblat les vendes del meu millor llibre”. També s’ho ha treballat.

“Porto 28 presentacions per llibreries de tot Catalunya, m’encanta el contacte directe amb els lectors”, va afegir el novel·lista.

tracking