SEGRE

ARQUEOLOGIA ACTIVITATS

El Molí d'Espígol estrena visites guiades i noves excavacions

Portes obertes l’últim dissabte de mes per difondre aquest enclavament ibèric

Visita guiada ahir al migdia al jaciment arqueològic del Molí d’Espígol, a Tornabous.

Visita guiada ahir al migdia al jaciment arqueològic del Molí d’Espígol, a Tornabous.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jaciment ibèric del Molí d’Espígol de Tornabous va reprendre ahir amb èxit de públic les portes obertes i visites guiades gratuïtes, que tindran una periodicitat mensual, de moment els últims dissabtes de novembre i desembre. Una proposta amb què es busca garantir l’obertura al públic del jaciment i amb què es vol contribuir a valorar un dels assentaments més notables i ben conservats del poble ilerget. Igualment es mantindran les visites de pagament amb reserva prèvia per facilitar l’accés dels visitants durant tot l’any.

El Molí d’Espígol va obrir portes al matí i a les 12.00 es va oferir una visita guiada molt freqüentada que va començar al centre d’interpretació, que recentment ha estrenat una museïtzació actualitzada.

Seguidament es va portar a terme una visita a les restes arqueològiques del jaciment. La pròxima jornada de portes obertes tindrà lloc el dissabte 28 de desembre.

Val a destacar que aquest mateixa setmana el Museu d’Arqueologia de Catalunya, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, ha reprès onze anys després les excavacions al jaciment a fi de conèixer tota la superfície que incloïa, per la qual cosa els treballs es duen a terme a la perifèria de la part ja excavada prèviament.

D’altra banda, l’objectiu és també conèixer la importància real de l’antiga ciutat i poder trobar les proves definitives per confirmar si en realitat es tractava d’Atanagrum, la capital dels ilergets. Aquesta primera fase d’excavacions es preveu que s’allargui fins al proper 11 de desembre, segons va anunciar en el seu compte de Twitter el director de les excavacions, Jordi Principal.

Aquesta campanya forma part d’un projecte que s’escometrà durant els propers quatre anys i que compta amb un pressupost d’uns 50.000 euros. En aquests moments, els experts calculen que hi ha un 25% de la superfície urbana del jaciment al descobert.

Visita guiada ahir al migdia al jaciment arqueològic del Molí d’Espígol, a Tornabous.

Visita guiada ahir al migdia al jaciment arqueològic del Molí d’Espígol, a Tornabous.XAVIER SANTESMASSES

tracking