SEGRE

'Mientras dure la guerra' lidera les nominacions dels Goya

L'equip de 'Mientras dure la guerra'.

'Mientras dure la guerra' lidera les nominacions dels GoyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Mientras dure la guerra" d’Alejandro Amenábar lidera les nominacions, amb un total de 17, a la 34 edició dels Premis Goya la gala dels quals se celebrarà el proper 25 de gener a Màlaga. Li trepitgen els talons "Dolor y gloria" de Pedro Almodóvar, amb 16 nominacions, i "La trinchera infinita", de Jose Mari Goenaga, Jon Garaño i Aitor Arregi, amb 15. Aquestes tres, juntament amb "Intemperie" de Benito Zambrano, i "Lo que arde", d’Oliver Laxe, lluitaran pel Goya a millor pel·lícula.

Els intèrprets Elena Anaya i Miguel Herrán han estat els encarregats de revelar la llista de finalistes en les 28 categories en un acte dut a terme a la seu de l’Acadèmia de Cinema, acompanyats pel president de la institució, Mariano Barroso.

La pel·lícula d’Amenábar sobre la Guerra Civil i Unamuno competeix pel Goya a millor director juntament amb Pedro Almodóvar, la terna basca de "La trinchera infinita" i, la sorpresa gallega, "Lo que arde" d’Oliver Laxe.

El Goya al millor actor se'l disputaran Karra Elejalde al seu paper d’Unamuno, el "talp" de "La trinchera infinita" Antonio de Torre, Antonio Banderas com a 'àlter ego' d’Almodóvar a la seua pel·lícula més autobiogràfica, i Luis Tosar pel seu paper de venjador en "Quien a hierro mata".

I el de millor actriu, Belén Cuesta per "La trinchera infinita", Penélope Cruz per "Dolor y gloria", Marta Nieto per "Madre" i Greta Fernández per "La hija de un ladrón". Aquest film, de Belén Funes, un delicat drama sobre una relació pare-filla, és una de les nominades a millor direcció novella juntament amb l’animada "Buñuel en el laberinto de las tortugas", de Salvador Simó, que sumen quatre nominacions, Aritz Moreno per "Ventajas de viajar en tren" i Galder Gaztelu-Urrutia per "El hoyo".

Mona Martínez i Natalia de Molina aspiren al Goya a millor actriu de repartiment per "Adiós" de Paco Cabezas, juntament amb Julieta Serrano ("Dolor y gloria" ) i Nathalie Poza ("Mientras dure la guerra").

En la categoria masculina fan doblet Asier Etxeandia i Leonardo Sbaraglia per "Dolor y gloria", Luis Callejo per "Intemperie" i Eduard Fernández per "Mientras dure la guerra".

El Goya a actriu revelació anirà a parar-ne a una d’aquestes quatre: Pilar Gómez ("Adiós"), Carmen Arrufat ("La inocencia"), la veterana i no professional Benedicta Sánchez ("Lo que arde") i Ainhoa Santamaría ("Mientras dure la guerra").

I en la categoria de actor revelació els aspirants són Enric Auquer per "Quien a hierro mata", Nacho Sánchez per "Diecisiete", Vicente Vergara per "La trinchera infinita" i Santi Prego per "Mientras dure la guerra".

En total optaven a aquests Goya 146 pel·lícules estrenades a Espanya entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2019.

La gala se celebrarà el 25 de gener al Palacio de Deportes José María Martín Carpena de Málaga i l’únic premi segur de moment és el Goya d'Honor a Pepa Flores.

tracking