SEGRE

JUSTÍCIA LITIGI

Sixena demana presó, inhabilitació i multa per a Santi Vila per l'art

Per no entregar les 44 obres del Museu que es va emportar la Guàrdia Civil aprofitant el 155 || També reclama sanció i inhabilitació pública per a Lluís Puig

Trasllat ‘policial’ de les 44 peces d’art del Museu de Lleida a Sixena l’11 de desembre del 2017.

Trasllat ‘policial’ de les 44 peces d’art del Museu de Lleida a Sixena l’11 de desembre del 2017.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de l’ajuntament de Vilanova de Sixena, Jorge Español, va informar ahir que va presentar al jutjat d’instrucció número 3 d’Osca un escrit d’acusació penal contra els exconsellers de Cultura Santi Vila i Lluís Puig, en què reclama, entre altres penes, 11 mesos de presó per al primer per “usurpació d’atribucions judicials” en el litigi per les 44 obres d’art del Museu de Lleida. Val a recordar que la setmana que ve es compliran dos anys del trasllat d’aquestes peces al monestir de Sixena, amb el polèmic operatiu de la Guàrdia Civil en ple museu i durant l’aplicació de l’article 155 que va desactivar la Generalitat. L’exconseller Santi Vila ja va declarar davant de la jutge oscenca el 24 d’abril del 2018, i Lluís Puig ho va fer el passat 20 de juliol per videoconferència des de Brussel·les. L’octubre passat, la fiscalia va reclamar per als exconsellers multes i inhabilitació per a càrrecs públics, a més d’una indemnització per al govern d’Aragó pels costos del trasllat de les obres, que també els reclama ara l’ajuntament.

Per a Santi Vila, Sixena demana onze mesos de presó; multa de set mesos a raó de 300 euros diaris (total de 63.000 euros) i suspensió per a ocupació o càrrec públic (nacional i europeu) per un període de dos anys i nou mesos per un presumpte delicte d’usurpació d’atribucions judicials per haver dictat el 18 d’abril del 2017 una resolució administrativa per blindar l’art del Museu de Lleida. També sol·licita per a Vila una pena d’onze mesos de multa a raó de 300 euros diaris (total de 99.000 euros) i inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per un període de dos anys pel presumpte delicte de desobediència que, per al lletrat oscenc, va ser “intensa i agreujada, ja que no va ser només passiva, deixant d’atendre i complir els mandats judicials, sinó que també va ser preponderantment activa, a l’intentar obstaculitzar i posar traves al compliment de la sentència”. Per a l’exconseller Lluís Puig, Sixena reclama una pena d’onze mesos de multa a raó de 200 euros diaris (total de 66.000 euros) i inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic (nacional i europeu) per un període de dos anys per un presumpte delicte de desobediència.

tracking