SEGRE

Vila afronta "amb resignació" la petició de l'acusació per Sixena

L'exconseller de Cultura lamenta que una legislatura "tòxica" no permetés un acord per a la gestió "compartida" de l'art

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil custodien el trasllat a Sixena de les obres d’art del Museu de Lleida.

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil custodien el trasllat a Sixena de les obres d’art del Museu de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exconseller de Cultura, Santi Vila, ha asegurat que afronta "amb resignació" l'escrit d'acusació del conflicte per l'art de Sixena, en què li demanen fins a 11 mesos de presó, 162.000 euros de multa i gairebé tres anys d'inhabilitació per càrrec públic. "Hem de donar la cara i les explicacions pertinents, estem convençuts que vam actuar ajustats a dret", ha assegurat en una entrevista a 'Aquí, amb Josep Cuní' de la Ser Catalunya.

Vila assegura que va fer el que havia de fer entenent que no es podia "violentar la legislació catalana". En aquest sentit, ha garantit que "es va retornar tot el que es podia retornar" i lamenta que una "legislatura tan tòxica i amb tanta tensió entre uns i altres" com la d'aquell moment impedís un acord per la gestió "compartida" de l'art.

L'escrit d'acusació del consistori oscenc, presentat al jutjat d'instrucció número 3 d'Osca, també sol·licita una multa de 66.000 euros i dos anys d'inhabilitació per al seu successor al càrrec, Lluís Puig.

Els exconsellers de Cultura tenen oberta una causa penal a l'Audiència d'Osca acusats de desobediència, i en el cas de Vila, també de prevaricació, per no haver lliurat a l'Aragó les 44 peces del Monestir de Sixena que hi havia al Museu de Lleida.

tracking