SEGRE

ART URBANISME

Un artista d'Anglesola dóna a la localitat una escultura creada amb els seus dos fills

El regidor d’Urbanisme, Enric Valls, i l’artista al costat de l’escultura.

El regidor d’Urbanisme, Enric Valls, i l’artista al costat de l’escultura.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista d’Anglesola Josep Vall Borda ha cedit a l’ajuntament d’aquest municipi de l’Urgell una escultura que va crear fa quinze anys amb els seus dos fills i que porta per nom Tres camins. S’ha instal·lat a la plaça Catalunya i està previst inaugurar-la passades les festes de Nadal. L’artista va explicar a SEGRE que “l’escultura suggereix un vaixell de tres veles orientat a l’est, des d’on surt el sol cada dia, per la qual cosa es projecta cap al futur”.

Les veles estan formades per quaranta peces o pisos, i cadascuna representa dos anys en les tres fases de la vida: “Joventut fins als 42; plenitud, dels 42 als 54, i maduresa, a partir dels 54.” A la base de l’escultura es pot llegir el poema de Rudyard Kipling i tres escrits més dels autors: l’escultor i els seus fills, Montserrat i Xavier.

La peça es completa amb dos cadires, una per al tripulant i l’altra per a l’acompanyant, que conviden a asseure’s per descansar i reflexionar sobre el pas del temps. Vall va elaborar aquesta escultura amb acer i marbre, jugant amb l’estètica i el contrast del color.

tracking