SEGRE

CERTAMEN PROXIMITAT

Fira d'Artistes multitudinària a Tàrrega

Una vintena de nens busquen un tió al parc de Sant Eloi || El projecte ‘Retra(t)acció’ de Jaume Solé i l’Arxiu Comarcal de l’Urgell culminaran l’any i l’objectiu és aconseguir un rècord Guinness

La recerca del tió al parc de Sant Eloi, un dels atractius d’ahir a la fira.

La recerca del tió al parc de Sant Eloi, un dels atractius d’ahir a la fira.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega va tancar ahir la 21 edició de la Fira d’Artistes amb un balanç molt positiu per als organitzadors amb el manteniment de la xifra de visitants dels últims anys, amb més de 18.000 persones des de divendres. El certamen es manté com una cita obligada per al públic familiar a les comarques lleidatanes coincidint amb el pont festiu de la Puríssima.

Entre les propostes paral·leles d’aquest any s’ha de destacar una activitat vinculada amb el tió de Nadal en què van participar una vintena de nens, que es van desplaçar amb els familiars fins al parc de Sant Eloi amb l’autobús urbà per fer una gimcana i aconseguir de premi un tió, que quan van tornar a la Fira d’Artistes van poder decorar segons els seus gustos. L’activitat, organitzada per Green Emotions, es va completar amb la lectura d’un conte i el tradicional cagatió així com una degustació de torrons i suc de fruites.

La 21 edició de la fira va reunir un centenar d’expositors amb artesania i productes de proximitat

Des de divendres fins ahir, la Fira d’Artistes va reunir un centenar d’expositors que van oferir creacions úniques en pintura, escultura, orfebreria, fotografia, ceràmica, joies i roba, així com productes d’alimentació de proximitat i màxima qualitat. Són molts els que aprofiten aquest aparador nadalenc per adquirir regals artesans de cara a les festes.

Així mateix, en el marc del certamen i per novè any consecutiu, el fotògraf Jaume Solé i l’Arxiu Comarcal de l’Urgell van portar a terme Retra(t)acció, un projecte etnogràfic que plasma l’evolució física i estètica dels veïns de Tàrrega al llarg dels anys a través de fotografies en 3D dels seus rostres. Solé va explicar ahir que després de nou anys el fons està format per més de 1.400 persones i no para d’ampliar-se, de les quals un 40 per cent són repetidors de gairebé totes les edicions del certamen, des de l’any 2011, quan va començar el projecte. El fotògraf va destacar que “en els més petits el canvi és abismal, alguns van venir aquí nounats i ara ja tenen entre vuit i nou anys”. L’objectiu és que Retra(t)acció culmini l’any que ve amb uns resultats d’alt valor documental, que quedaran dipositats a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell i que permetran estudiar la transformació física i estètica dels veïns de Tàrrega al llarg dels anys. Des de canvis de fisonomia a modes en els pentinats o els complements, entre altres aspectes. També treballen per poder batre un rècord Guinness; de fet ja han iniciat els primers contactes per aconseguir aquest objectiu. Per dur a terme aquest projecte, Jaume Solé utilitza tres càmeres simultànies a fi de crear la fotografia en 3D.

La recerca del tió al parc de Sant Eloi, un dels atractius d’ahir a la fira.

La recerca del tió al parc de Sant Eloi, un dels atractius d’ahir a la fira.SEGRE TÀRREGA

tracking