SEGRE

POLÍTICA CULTURAL LECTURA

Més de 2.100 nens de 6 anys de Lleida, amb un llibre 'gratuït'

És el percentatge més alt a Catalunya de la campanya pública ‘Tria un llibre’

Carme Riera (3a per l’esquerra dempeus), al costat d’altres guardonats ahir en la Nit de l’Edició.

Carme Riera (3a per l’esquerra dempeus), al costat d’altres guardonats ahir en la Nit de l’Edició.GREMI D’EDITORS DE CATALUNYA

Creat:

Actualitzat:

Un total de 2.116 nens de Lleida que aquest 2019 han complert 6 anys han participat en la campanya de la Generalitat Fas 6 anys. Tria un llibre, que té com a objectiu estimular els hàbits de lectura a partir d’aquesta edat. Es tracta pràcticament de la meitat dels nens de 6 anys censats a les comarques de Lleida, en concret un 49,9% del total de 4.239. Aquest percentatge és el més alt de les quatre províncies catalanes, davant del 46,9% dels nens de 6 anys de Barcelona; el 41,8% dels de Tarragona, i el 40,4% dels de Girona. S’ha de recordar que aquest campanya impulsada des del Gremi de Llibreters consisteix que els nens que han complert o compleixen 6 anys reben a casa seua una targeta que els convida a acudir a la llibreria més propera. Allà poden canviar la targeta pel llibre infantil que més els agradi i per un import de fins a 13 euros. En el cas d’un import superior, la diferència ha de ser abonada per l’adult que l’acompanyi. A les comarques de Lleida van participar-hi 27 llibreries. Per comarques, cal destacar l’èxit de la convocatòria d’aquest any al Pallars Jussà, amb 65 nens participants, fet que suposa un 59,6% dels censats, el percentatge més alt de la província i uns 14 punts per sobre de la mitjana de Catalunya (45,8%). Al costat oposat es va situar la Val d’Aran, on només 13 nens es van apuntar a la campanya d’aquest any, la qual cosa representa només un 16,3% dels 80 censats. De fet, a Aran no figurava cap llibreria adherida a aquesta campanya de la Generalitat. El Pallars Sobirà va ser l’altra comarca lleidatana que tampoc no va comptar amb participació de cap llibreria. Malgrat això, 29 nens del Sobirà (un 45,3% dels censats) sí que van aprofitar aquesta oferta per adquirir un llibre infantil. D’altra banda, els més de 34.000 nens de tot Catalunya que van elegir llibre van optar majoritàriament per edicions en català: un 70,8% davant del 29% en català i un 0,2% en altres llengües. La campanya va despatxar més de 6.700 títols diferents.

Els editors calculen un 2% més de venda de llibres El Gremi d’Editors de Catalunya preveu tancar aquest 2019 amb un increment de vendes de prop del 2%, fet que suposarà el sisè any consecutiu de creixement, va explicar ahir el seu president, Patrici Tixis, hores abans de la Nit de l’Edició, al Teatre Goya de Barcelona, en què es va reconèixer l’escriptora Carme Riera i les editorials Salvat, Anagrama i Tusquets. Tixis va subratllar que el 95% de les vendes són en llibre de paper, mentre que el 5% restant és digital, amb un impacte de la pirateria en aquest àmbit de 210 milions d’euros.

tracking