SEGRE

Barbastre demanarà l'execució provisional de la sentència si es presenta recurs

Operació policial de càrrega de l’art de Sixena l’11 de desembre passat al Museu de Lleida.

Operació policial de càrrega de l’art de Sixena l’11 de desembre passat al Museu de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diòcesi de Barbastre-Montsó demanarà l’execució provisional de la sentència del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Barbastre, en cas que les parts demandades, el Consorci del Museu de Lleida i el Bisbat de Lleida, recorrin el fallo, que determina que el consorci ha d'entregar de manera immediata les 111 peces d’art sacre pertanyents a 43 parròquies aragoneses.

En roda de premsa, tant l’advocat de la Diòcesi de Barbastre-Montsó, Joaquín Guerrero, com l’advocat del Govern d’Aragó, Alberto Gimeno, s’han pronunciat en aquest sentit. Han afirmat que els demandats tenen un termini de 20 dies hàbils per presentar el recurs. En cas que no ho facin, la sentència seria ferma i es demanaria l’execució definitiva.

Ambdós lletrats han estimat que "és molt possible" que les parts recorrin, malgrat que "ja es veu el final i es veu també les possibilitats d’una execució en el cas que es recorregués", ha remarcat Guerrero.

Per la seua part, l’advocat del Govern d’Aragó, Alberto Gimeno, ha desitjat que aquesta sentència estimatòria "vagi acompanyada d’una execució provisional perquè els terminis de la justícia, sobretot a Osca, són una mica lents" i si es produeix l’execució provisional "seria una doble victòria, per no esperar sine die una sentència ferma".

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Barbastre ha estimat íntegrament la demanda del Bisbat de Barbastre-Montsó, en representació de les 43 parròquies d’aquesta diòcesi, contra el Bisbat lleidatà i el Consorci del Museu, als que reclamava 111 peces d’art sacre. Considera que està "completament acreditada la propietat de les parròquies" i que els béns han de ser tornats de manera immediata.

Guerrero ha esgrimit que demanar l’execució "és el lògic, el natural i el que la llei permet", mentre que l’advocat del Govern d’Aragó ha dit que la Comunitat autònoma "anirà de la mà del bisbat", si demana aquesta execució.

Així mateix, ha opinat que és un cas similar a les peces del monestir de Sixena, on hi va haver una execució provisional. "No és com les pintures murals, que són béns de difícil traslladar", sinó que "són béns fàcilment traslladables", ha recalcat.

tracking