SEGRE

El jutge ordena al Museu de Lleida l'entrega immediata a l'Aragó dels 111 béns de la Franja

La sentència estima de forma íntegra la demanda presentada pel Bisbat de Barbastre-Montsó

Vista exterior del Museu de Lleida

Vista exterior del Museu de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Barbastre ha ordenat la immediata entrega dels 111 béns, que es troben al al Museu de Lleida, a les parròquies de la Diòcesi de Barbastre-Montsó.

La sentència (veure document en PDF) dictada estima de forma íntegra la demanda presentada pel Bisbat de Barbastre-Montsó, en representació de les 43 parròquies, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó (TSJA). El judici es va celebrar el mes de maig passat.

A més, desestima en la seua totalitat les demandes del Bisbat de Lleida i del Consorci del Museu de Lleida de les que absol a la diòcesi aragonesa.

La decisió del jutge de Barbastre es pot recórrer en aquest mateix jutjat en 20 dies perquè l'Audiència d'Osca ho resolgui. El Museu de Lleida i el Bisbat de Lleida ho estudiaran.

La sentència s'ha fet pública aquest dimecres, quan es compleixen dos anys de l'entrada policial al Museu de Lleida, coincidint amb l'aplicació de l'article 155, per endur-se a l'Aragó les 44 obres de Sixena que hi havia al Museu de Lleida i que estaven en litigi.

tracking