SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ARTS ESCÈNIQUES

La Paeria cessa el director de la programació teatral de Lleida

Llorenç Corbella s’acomiada després de 3 anys criticant la falta de recursos

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va anunciar ahir el cessament a finals d’any de Llorenç Corbella com a director de la programació teatral municipal de Lleida després de poc més de 3 anys en aquest càrrec. Una roda de premsa convocada amb tot just dos hores d’antelació per presentar la programació de teatre i música del primer semestre del 2020 va servir de trist comiat d’aquest escenògraf i exdirector artístic de FiraTàrrega. De fet, tot just començar, Corbella va reconèixer que li feia “una mica de mandra” participar en aquest acte; va dir als periodistes que podien consultar la nova programació al dossier de premsa i va dedicar més de vint minuts a agraïments i a passar balanç de tres temporades. Corbella va explicar poc després a SEGRE que “fa un parell de setmanes em van convidar a dinar i al segon plat em van dir que el 31 de desembre s’acabava”.

Les raons: els canvis al cartipàs municipal i, sobretot, les retallades econòmiques. Val a recordar que Corbella va arribar a la Paeria el 2016 com a càrrec de confiança de l’anterior equip de govern municipal i després que un concurs públic per ocupar la plaça quedés desert. L’encara director de la programació de la Llotja i l’Escorxador va lamentar que “no he pogut fer tot el que m’hauria agradat perquè he estat al capdavant d’un equip en precari”.

En aquest sentit, va criticar que “els ritmes de l’Administració pública són excessivament lents per a qualsevol tipus de reestructuració”. Com a exemple anecdòtic, va citar que “ni tan sols hem pogut posar un cartell a l’Escorxador que digui que allò és un teatre de Lleida. M’he trobat amb gent que no ho sabia fins que els comentava que era l’edifici davant del bar Las Vegas”. Corbella no va cenyir la seua crítica només a la falta de recursos sinó també al suport per “remar tots junts en la mateixa direcció”.

El regidor de Cultura, Jaume Rutllant, va explicar que “ara no hi haurà ningú per substituir Corbella” i que “al llarg del 2020 s’establirà un nou model de gestió de la programació dels teatres públics de Lleida que ja explicarem quan es posi en marxa”.

Puri Terrado (Auditori), el regidor Jaume Rutllant i Llorenç Corbella, amb cara de circumstàncies.

Puri Terrado (Auditori), el regidor Jaume Rutllant i Llorenç Corbella, amb cara de circumstàncies.PAERIA

tracking