SEGRE

Acord al Bisbat de Lleida per tirar endavant el recurs contra la sentència de l'art de la Franja

Nega cap enfrontament territorial i defensa que es tracta de la "cerca de la veritat"

Vista exterior del Museu de Lleida

Vista exterior del Museu de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez-Valls, ha convocat aquest dijous en una sessió conjunta els membres del Col·legi de Consultors i dels Consells Presbiteral, Pastoral i d'Assumptes Econòmics per parlar de la sentència, feta pública dimecres pel Jutjat de Primera Instància número 1 de Barbastre, que ordena tornar les 111 obres de la Franja a les 43 parròquies aragoneses d'on provenien. Les 40 persones que hi han assistit s'han mostrat d'acord en recórrer la sentència, amb el suport de la Generalitat i han volgut deixar clar que no es tracta de cap enfrontament entre dues comunitats sinó de la "recerca de la veritat". Des del Bisbat de Lleida estan convençuts que els arguments que han presentat són "correctes i plens de raó" i lamenten que no s'hagin valorat o tingut en compte en la redacció de la sentència.

El Bisbe ha explicat que aquest litigi sempre havia estat dins del marc canònic de l'Església fins que el Bisbat de Barbastre va decidir iniciar la via civil. Tot seguit ha comentat la roda de premsa de dimecres, en què els membres del Consorci del Museu de Lleida van expressar la voluntat de recórrer. Així ho va manifestar la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que, segons Giménez-Valls, va assegurar que la Generalitat aportarà els recursos necessaris per a defensar el Museu de Lleida.

En aquesta sessió conjunta i després d'una llarga reflexió els membres han aconsellat el Bisbe de forma generalitzada utilitzar "tots els instruments legals" que l'administració de justícia posa a l'abast, seguint els recursos pertinents.

tracking