SEGRE

CREACIÓ ACTIVITATS

Art emergent a Agramunt

La Fundació Privada Guillem Viladot ultima un conveni de col·laboració amb la Panera de Lleida || La capital del Sió serà un ‘satèl·lit’ de la seua programació

Exposició ‘Poesia concreta’, l’abril passat a Lo Pardal.

Exposició ‘Poesia concreta’, l’abril passat a Lo Pardal.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Privada Guillem Viladot d’Agramunt ultima un conveni de col·laboració amb el Centre d’Art Contemporani La Panera de Lleida per fomentar i promoure l’art contemporani a través del programa Arxiu Javelina.

El director de l’equipament cultural de la capital del Sió, Pau Minguet, va explicar ahir que encara estan en converses però va avançar que “l’objectiu és que Lo Pardal es converteixi en un satèl·lit de la programació de la Panera a fi de donar veu als joves artistes emergents i als projectes d’art contemporani de la província de Lleida”. Aquest va ser precisament un dels temes que es van tractar en la reunió del patronat de la fundació que es va celebrar ahir a Agramunt.

Val a recordar que des de finals del 2018 amb Pau Minguet al capdavant, la Fundació Privada Guillem Viladot combina exposicions d’artistes convidats amb altres del creador que dóna nom a la fundació ja que, segons va explicar el director, “el millor homenatge que podem fer a Viladot és omplir de públic la seua galeria” (vegeu el desglossament).

D’altra banda, des de principis d’any Lo Pardal ja acull exposicions d’artistes contemporanis. En aquest sentit, al febrer va inaugurar la mostra Plom-Plata, de Nora Ancarola, una reflexió sobre el fenomen de les migracions a través de diferents disciplines artístiques, i al juliol l’exposició Transgressions de la jove artista de Mollerussa Marta Bisbal.

L’Any Viladot incrementa els visitants a Lo Pardal

Minguet va fer una valoració “molt positiva” de la commemoració aquest any del 20 aniversari de la mort de Guillem Viladot, amb diferents propostes “que han estat un reclam per al públic, la qual cosa ha suposat incrementar els visitants a Lo Pardal”, va dir. Entre aquestes, a l’abril Lo Pardal va recuperar la mostra Poesia concreta de Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet i Guillem Viladot, que va poder veure’s el 1971 a la Petite Galerie de Lleida i que ara s’exhibeix al Museu Morera de Lleida. La pròxima primavera arribarà a la Fundació Joan Brossa de Barcelona.

tracking