SEGRE

CINE PEL·LÍCULES

L'últim episodi de 'Star Wars' arrasa a taquilla sense batre rècord

505452_1.jpg

505452_1.jpgSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’última pel·lícula de la saga Star Wars: L’ascens de Skywalker ha arrasat aquest cap de setmana a la taquilla mundial i espanyola amb un total de 373,5 milions de dòlars (336 milions d’euros) recaptats, i li ha pres el primer lloc a la comèdia Jumanji: Siguiente nivel. En concret, a Espanya l’episodi nou de La guerra de les galàxies ha recaptat 6,8 milions d’euros des que es va estrenar dijous fins diumenge.

Tanmateix, i malgrat l’elevada xifra, aquesta cinta no ha batut cap rècord.

De fet, als Estats Units, on L’ascens de Skywalker va aconseguir 175,5 milions de dòlars (158.373 euros) en taquilla, no va arribar als 200 milions de dòlars que vaticinaven els experts per al final d’una saga que va començar el 1977 de la mà del cineasta George Lucas. Així les coses, la xifra converteix l’última entrega galàctica en la tercera més taquillera de la saga en l’estrena, al darrere d’El despertar de la força (2015) i Els últims Jedi (2017). En el cas d’Espanya, els 6,8 milions d’euros recaptats la situen a la tercera millor obertura de l’any per a Disney, al darrere de Vengadores: Endgame (12,4 milions) i El rei lleó (8,06).

S’ha de recordar que dijous les sales de cine JCA Alpicat i els Majèstic de Tàrrega van acollir activitats especials amb motiu de l’estrena.

tracking