SEGRE

Cultura

El Partit Aragonès diu que Catalunya "haurà de pagar amb la justa entrega" dels béns de Barbastre

Según Arturo Aliaga, president del PAR, "és una tàctica de mal pagador"

Vista exterior del Museu de Lleida

Vista exterior del Museu de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Aragonès (PAR), Arturo Aliaga, ha manifestat que la paralització per part de la Generalitat de l’entrega dels 111 béns de les parròquies de la Diòcesi de Barbastre-Montsó, que es troben a Lleida, en haver decidit portar el cas al Tribunal de Conflictes "és una tàctica de mal pagador" i ha subratllat que "abans o després haurà d’acceptar l’entrega a l’Aragó, com ha determinat la justícia, i facilitar-la".

Aliaga ha assenyalat en una nota de premsa que des de Catalunya "s’està marejant la perdiu per retardar l’entrega" d’aquestes obres i, en aquesta ocasió, la Generalitat ha al·legat que s’envaeixen les seues competències.

Al seu entendre, el Govern ha tornat a utilitzar una "maniobra dilatòria" per paralitzar l’execució de la sentència del passat 11 de desembre, que ordena la "immediata devolució" dels 111 béns retinguts a Lleida a les parròquies de la diòcesi de Barbastre-Montsó.

Aliaga ha assegurat al final que acabarà "triomfant" la justícia i l’Estat de dret i ha recordat que la demanda del bisbat de Barbastre, que va felicitar al seu moment, "va ser estimada íntegrament" i rebutjades les peticions del Bisbat de Lleida i el Consorci del Museu Comarcal i Diocesà de Lleida, on són aquestes peces.

El president del PAR ha confiat que aquesta suspensió del procediment que obliga la llei en haver-se emportat el cas al Tribunal de Conflictes per la institució catalana sigui "el més breu possible" i els béns "tornin a casa".

tracking