SEGRE

CINE GUARDONS

Forqué per a 'La trinchera infinita'

La pel·lícula dirigida per Arregi, Garaño i Goenaga es va emportar el premi a Millor Llargmetratge || Antonio Banderas (‘Dolor y gloria’) i Marta Nieto (‘Madre’), distingits per les seues interpretacions

Moment en què l’equip de ‘La trinchera infinita’ va rebre el premi a Millor Llargmetratge.

Moment en què l’equip de ‘La trinchera infinita’ va rebre el premi a Millor Llargmetratge.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En aquesta edició van reconèixer la primera pel·lícula que l’equip de directors i productors bascos, responsables de premiades pel·lícules com Loreak i Handia, ha rodat a Andalusia. Els directors bascos van disputar el guardó, que està dotat amb 30.000 euros, a Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar; Mientras dure la guerra, d’Alejandro Amenábar, i O que arde, d’Oliver Laxe. Els productors i directors de La trinchera infinita van recollir el premi dedicant-lo als actors protagonistes, Antonio de la Torre i Belén Cuesta.

Presentada per Santiago Segura i Elena Sánchez, la gala va començar amb diversos números musicals al llarg de la nit amb cançons, que recordaven la història del cine espanyol; segons després de l’inici, Segura va fer broma amb la “fila reservada” per als vicepresidents del govern acabat de nomenar pel president Pedro Sánchez. Encara que, dies enrere, estava anunciada l’assistència del ministre en funcions José Guirao, el nomenament hores abans del nou responsable de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, va fer impossible la presència de cap dels dos.

Els Forqué també van premiar Antonio Banderas com a millor actor per Dolor y gloria, un reconeixement que va agrair Agustín Almodóvar al seu lloc, perquè l’actor tenia “una cita indefugible” amb els qui anaven a veure la seua funció a Màlaga, i Marta Nieto com a millor actriu pel seu paper a Madre, de Rodrigo Sorogoyen.

També van ser premiats el curtmetratge El nadador, del malagueny Pablo Barce, i Diecisiete, de Daniel Sánchez Arévalo, Forqué al Cinema i Educació en Valors. Un premi que van entregar la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, al costat de l’actor Jesús Vidal, que va rebre una gran ovació.

El guardó de Millor Pel·lícula Iberoamericana va ser la coproducció hispanoargentina La odisea de los Giles, protagonitzada per Ricardo Darín i basada en la novel·la La noche de la Usina, d’Eduardo Sacheri.

Per celebrar el 25 aniversari dels guardons també es va entregar un premi especial a l’obra que els més de 3.000 socis d’EGEDA consideren que representa la millor producció espanyola de l’últim quart de segle i que va recaure en El laberinto del fauno, de Guillermo del Toro.

Un dels moments més emocionants va ser quan el cineasta Gonzalo Suárez va recollir la Medalla d’Honor.

tracking