SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PROGRAMES

Donen a la Biblioteca Pública uns 12.000 llibres, CD i DVD

L’equipament en redistribueix més de 8.000 entre escoles, entitats i lectors

La Llar de Jubilats Sant Antolí de Rosselló, una de les entitats que van rebre llibres de la Biblioteca.

La Llar de Jubilats Sant Antolí de Rosselló, una de les entitats que van rebre llibres de la Biblioteca.BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA

Creat:

Actualitzat:

Ja fa anys que la Biblioteca Pública de Lleida accepta donacions de llibres i altres documents (revistes, CD, vídeos, DVD) per part d’usuaris però, davant de la impossibilitat d’incorporar-los tots al seu fons, l’equipament cultural té en marxa dos programes de redistribució, un per al públic i un altre de destinat a tota mena d’entitats, centres educatius i associacions diverses interessades a rebre llibres.

Al llarg del 2019, la Biblioteca va rebre en donació un total de 12.208 documents, la majoria llibres. Aquesta xifra representa un miler més que els que es van comptabilitzar durant l’any anterior i se situa en la línia dels llibres que han donat particulars en els últims set o vuit anys. D’acord amb els criteris d’acceptació marcats des de la mateixa biblioteca i també amb la seua capacitat d’emmagatzematge, el centre es va quedar l’any passat amb 2.107 documents variats, que han passat d’aquesta manera a formar part del fons bibliogràfic i videogràfic de l’equipament; 3.054 més es van redistribuir per altres biblioteques de Lleida, i un total de 5.190 es van posar a disposició dels usuaris a l’espai Tria i remena, d’on han pogut emportar-se’ls a casa de forma gratuïta. Els 1.964 documents restants s’han desestimat o estan pendents de revisió.

Entre les donacions, els responsables de la Biblioteca Pública es troben majoritàriament amb obres de narrativa en castellà o llibres de col·leccions i també molta temàtica local o d’autors lleidatans com Josep Vallverdú o Pep Coll. No hi falten tampoc novel·les d’autors catalans, com Jo confesso, de Jaume Cabré, i best-sellers d’autors d’intriga com Dan Brown o de novel·la romàntica com Megan Maxwell, entre d’altres.

I entre les entitats i centres que durant el 2019 van rebre exemplars, hi ha l’Escola d’Art Leandre Cristòfol, Creu Roja Lleida, la Llar de Jubilats Sant Antolí de Rosselló, la parròquia del Carme de Lleida i la delegació de l’Associació Espanyola contra el Càncer d’Alguaire; centres educatius com l’Escola Pardinyes de Lleida i l’institut Ciutat de Balaguer; el Centre Penitenciari Obert de Lleida; o el menjador social La Saleta de La Panera de Lleida. També l’Aula Municipal de Teatre, que va utilitzar llibres com a attrezzo d’escenografia, o l’artista Josep Maria Alarcón, que va fer servir exemplars per a una instal·lació escultòrica.

tracking