SEGRE

CINE GALA

'Dolor y gloria' d'Almodóvar arrasa als Premis Feroz

Dijous a la nit, amb 6 dels 10 guardons a què aspirava

Alberto Iglesias, Pedro Almodóvar, Julieta Serrano i Agustín Almodóvar, amb els premis.

Alberto Iglesias, Pedro Almodóvar, Julieta Serrano i Agustín Almodóvar, amb els premis.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres dies després de conèixer-se les nominacions als Oscars, Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar, va arrasar dijous a la nit amb sis guardons dels deu a què aspirava en la setena edició dels Premis Feroz, que atorga l’Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya. En una gala celebrada a Alcobendas, la cinta del director manxec es va emportar els premis a millor pel·lícula dramàtica, direcció, guió, actor protagonista (Antonio Banderas, absent a la festa), actriu de repartiment (Julieta Serrano) i música (Alberto Iglesias). Almodóvar va dedicar el premi com a director als actors amb qui ha treballat i el de guió, al poble d’Orellana la Vieja, a Badajoz, on va emigrar de petit amb la família.

El cineasta va recollir el premi de Banderas i va llegir un missatge en nom seu, en el qual l’actor malagueny va destacar com de graciós resultava que el director recollís aquest guardó per una pel·lícula en la qual interpreta el seu alter ego. Belén Cuesta, millor actriu protagonista per La trinchera infinita, va agrair un premi que “ha servit per donar eco a les històries dels talps de la postguerra en què es basa aquesta pel·lícula”. El Feroz a millor actor de repartiment va ser per a Enric Auquer per Quien a hierro mata.

Pel que fa a televisió, els Feroz van distingir les sèries Hierro (drama) i Vida perfecta (comèdia) i els actors Javier Cámara (Vota Juan) i Candela Peña (Hierro). Els germans Julia i Emilio Gutiérrez Caba van recollir el Feroz d’Honor.

tracking