SEGRE

CINE GUARDONS

Els Gaudí més paritaris

‘Els dies que vindran’ i ‘La hija de un ladrón’ s’erigeixen com a triomfadors de la gala del cine català amb tres estatuetes || Karra Elejalde i Maria Rodríguez, millor actor i actriu protagonistes

L’equip d’‘Els dies que vindran’ posa a la catifa roja abans de l’entrega de premis del cine català.

L’equip d’‘Els dies que vindran’ posa a la catifa roja abans de l’entrega de premis del cine català.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dotzena edició dels Premis Gaudí va estar marcada per la paritat i amb La hija de un ladrón i Els dies que vindran com els triomfadors absoluts de la gala amb tres estatuetes per a cada una. Precisament, aquesta última, dirigida per Carlos Marqués-Marcet, es va emportar l’estatueta de millor pel·lícula, mentre que La hija de un ladrón es va endur les de millor direcció i pel·lícula en llengua no catalana.

A més, l’accent lleidatà no va faltar a la gala, ja que el director d’Organyà Francesc Betriu va rebre el Gaudí d’Honor-Miquel Porter, mentre que el productor de Bellpuig Xavi Font es va emportar dos estatuetes, la de millor fotografia i millor pel·lícula europea per Lo que arde. Respecte als premis individuals, l’actor basc Karra Elejalde va ser elegit millor actor per interpretar Unamuno a Mientras dure la guerra, mentre que Maria Rodríguez es va emportar el guardó de millor actriu per Els dies que vindran.D’altra banda, La hija de un ladrón, de Belén Funes, que debutava amb aquesta cinta, es va imposar en les categories de millor director, millor guió i millor pel·lícula en llengua no catalana.

Lleida va ser present a la gala amb el productor de Bellpuig Xavi Font per la pel·lícula ‘Lo que arde’

Laia Marull es va emportar el premi de millor actriu secundària per La innocència, mentre que Enric Auquer va guanyar el de millor actor de repartiment per Quien a hierro mata.

Per la seua part, la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola, va fer un discurs dirigit a les autoritats i va demanar al nou ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, que era a la gala, incentius fiscals per a la indústria del cine. Així mateix, va demanar a TV3 una major inversió per enfortir el sector audiovisual català.

Quant a la resta de premiats, La catedral del mar es va endur el premi a millor pel·lícula per a televisió, mentre que Lo que arde va ser distingit com la millor pel·lícula europea.

El guardó a millor documental se’l va adjudicar el film ecologista El cuarto reino. El reino de plástico. L’obra d’Irene Moray, Suc de síndria, va guanyar en la categoria de millor documental, mentre que el premi especial del públic va anar a parar a Set raons per fugir.

La gala del cine català va tenir lloc a l’Auditori del Fòrum de Barcelona i va estar produïda per la històrica companyia Dagoll Dagom sota la batuta de Jordi Prat.

El director d’Organyà, Francesc Betriu, va rebre ahir el Gaudí d’Honor Miquel Porter “per la seua conscient i dilatada trajectòria i el seu compromís social”. L’autor de pel·lícules com La plaça del Diamant (1982), Réquiem por un campesino español (1985) o Sinatra (1988) llegarà l’estatueta del Gaudí com tot el seu fons documental a la UdL, que dipositarà aquest mes a la seua biblioteca.

L’equip d’‘Els dies que vindran’ posa a la catifa roja abans de l’entrega de premis del cine català.

L’equip d’‘Els dies que vindran’ posa a la catifa roja abans de l’entrega de premis del cine català.ACN

tracking