SEGRE

Animac distingeix la directora francesa Florence Miailhe

L'historiador Jordi Artigas rebrà el Premi Trajectòria en la 24a edició del festival, que se celebrarà a Lleida del 27 de febrer a l'1 de març

Florence Miailhe.

Animac distingeix la directora francesa Florence MiailheAnimac

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 24a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que organitza l’Ajuntament de Lleida del 27 de febrer a l’1 de març, atorgarà el premi Animation Master d’Animac 2020 a la realitzadora i pintora francesa Florence Miailhe, especialista en pintura animada a càmera, "per la seua brillant labor com a realitzadora de curtmetratges d’animació, seleccionats i guardonats en nombrosos festivals de cinema internacionals".

A més, en un any dedicat a la memòria, Animac reconeixerà l’historiador de cinema i dibuixant català Jordi Artigas amb el premi Trajectòria d’Animac 2020, "per la seua valuosa aportació a l’estudi i la divulgació del cinema d’animació independent a Catalunya i per la seua vinculació amb els inicis d’Animac", ja que el 1996 Artigas va ser el primer director de Cinemàgic, la mostra precursora del que avui és Animac.

Florence Miailhe, artista de la pintura animada

Florence Miailhe (París, 1956) és una directora, pintora i professora amb una fructífera trajectòria en la realització de curtmetratges amb la tècnica de la pintura animada a càmera. Els seus films han estat seleccionats i premiats en nombrosos festivals internacionals i emesos a destacades cadenes de televisió com ara Arte o Canal Plus. Com a directora, ha realitzat 9 curtmetratges, principalment en pintura animada a càmera, amb els que ha guanyat més de 80 importants premis. El 2002 va rebre el César al Millor Curtmetratge amb el seu treball “Au premier dimanche d’août” i el 2006 va ser guardonada amb la Menció Especial del jurat del Festival de Canes de 2006 pel seu curtmetratge “Conte de quartier”, entre molts altres. A més, el 2015 Miailhe va ser distingida amb el Cristal d’Honor del Festival d’Annecy.

Les seues pel·lícules impressionistes reflecteixen, amb una mirada singular, el detall del quotidià (“Au premier dimanche d’août”,“Hammam”) amb gran domini del color i el traç. La mitologia és un altre dels seus grans interessos. Entre els seus treballs destaca també el curtmetratge de 23 minuts “Méandres” (2011) fet amb la tècnica d’animació amb sorra, basat en la novel·la “Metamorfosis” d’Ovidi i realitzat en col·laboració amb Elodie Bouedec i Mathilde Philippon. Durant els darrers 10 anys, Miailhe ha estat treballant en el seu primer llargmetratge, “The Crossing”, de temàtica social, sobre la migració, el qual està a punt d’acabar.

Animac 2020 oferirà una retrospectiva de Florence Miailhe amb els següents títols: “Hammam” (1991), “Shéhérazade” (1995), “Au premier dimanche d’août” (2002), “Les oiseaux blancs, les oiseaux noirs” (2002), “Conte de quartier” (2006) i “Méandres”(2013).

L'historiador de cinema i dibuixant Jordi Artigas, Premi trajectòria

Animac 2020 distingirà enguany Jordi Artigas (Ciudad Real, 1948),per la seva dedicació, des dels anys 70, a l’estudi i divulgació del cinema d’animació. Artigas ha investigat i escrit sobre precinema, cinema d’animació, dibuix i cultura popular. Com a gestor cultural, actualment programa el cineclub del Reial Cercle Artístic de Barcelona, i des de 1980 ha estat fundador, director i programador de festivals de cinema d’animació i infantils com la Mostra de Cinema d’Animació de la Filmoteca de Catalunya i ASIFA-Catalunya (1986-1989); fundador i programador d’Anima Basauri (1993-1995), i director de Cinemàgic (1996), la mostra precursora del que avui dia és Animac. Artigas ha estat membre del jurat de festivals com Cinanima (Espinho, Portugal), entre altres.

El 1985 va cofundar ASIFA-Catalunya (filial de l’Associació Internacional del Film d’Animació), i el 2002 va fundar Zoòtrop, Associació Cultural Cinematogràfica, que posteriorment englobaria el projecte La Memòria dels Dibuixants, per tal de reivindicar, redescobrir, estudiar i difondre la vida i obra dels dibuixants catalans entre els anys 1931 i 1977.

tracking