SEGRE

EXPOSICIÓ INAUGURACIÓ

Foto, vídeo i realitat virtual a la Casa Museu Duran i Sanpere

Instal·lacions que posen fi al programa de Cervera Capital Cultural 2019

Videoinstal·lació a la capella de la Casa Duran i Sanpere, amb l’artista Xavier Marrades (a la dreta).

Videoinstal·lació a la capella de la Casa Duran i Sanpere, amb l’artista Xavier Marrades (a la dreta).JORDI PRAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa Museu Duran i Sanpere de Cervera, un exemple de llar burgesa de finals del segle XIX, acull des d’ahir l’exposició Memòries en trànsit, amb sis instal·lacions de fotografia, vídeo i realitat virtual i augmentada que “dialoguen” amb aquest espai museístic per recrear la memòria. Es tracta d’una singular proposta artística del cineasta de Cervera Xavier Marrades, que podrà visitar-se fins al 18 de maig i que representa l’última activitat del programa Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. Marrades va explicar ahir que “sempre m’he dedicat al cine documental i aquesta és la meua primera incursió en el món museístic”.

Per això es va servir d’un record del seu avi: “En una ocasió em va explicar que de jove havia treballat en terres de la família Duran i alguna vegada havia entrat en aquesta casa.” Ara, seixanta anys després, Marrades ha entrat al mateix edifici com a artista per “dialogar” amb la casa plantejant una aproximació a la memòria a través de sis instal·lacions distribuïdes per sis escenaris diferents de l’espai museístic. Per exemple, poden veure’s dos videoinstal·lacions en un menjador i a la capella amb testimonis orals de veïns grans de Cervera i també d’immigrants nous residents a la ciutat.

Els visitants també poden utilitzar al despatx de la casa un casc de realitat virtual amb imatges antigues estereoscòpiques de la col·lecció de Duran i Sanpere. I durant el recorregut per aquest equipament també poden gaudir d’un app de realitat augmentada amb elements d’homenatge a la figura de l’historiador i arxiver de Cervera.

tracking