SEGRE

FESTIVAL AUDIOVISUAL

Animac premia una artista francesa de l'animació

Florence Miailhe, guanyadora de premis com el César del cine gal || També distingeix Jordi Artigas, divulgador del gènere

Animac premia una artista francesa de l’animació

Animac premia una artista francesa de l’animacióSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La 24 edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 27 de febrer a l’1 de març, atorgarà el premi Trajectòria a l’historiador i dibuixant Jordi Artigas (nascut a Ciudad Real però des de nen a Catalunya). En un any dedicat a la memòria, el certamen ha volgut reconèixer amb aquest guardó el que va ser el director, el 1996, del Cinemàgic, la mostra precursora del que avui dia és l’Animac, per la seua aportació a l’estudi i la divulgació del cine d’animació independent.

D’altra banda, el certamen distingirà la cineasta francesa Florence Miailhe amb el premi Animation Master, per la seua “brillant tasca” com a realitzadora de curtmetratges d’animació, molts dels quals seleccionats i nominats en festivals de cine internacionals.

A part d’aquest reconeixement, l’Animac oferirà una retrospectiva de l’artista amb les seues obres Hammam (1991), Shéhérazade (1995), Au premier dimanche d’août (2002), Les oiseaux blancs, les oiseaux noirs (2002), Conte de quartier (2006) i Méandres (2013).

Amb el títol de Time Capsule, l’Animac 2020 reivindicarà l’animació com a mitjà per recuperar el passat, els records i la història.

Animac premia una artista francesa de l’animació

Animac premia una artista francesa de l’animacióSEGRE

tracking