SEGRE

RECONEIXEMENT PEL·LÍCULESMILLOR PEL·LÍCULAMILLOR DIRECCIÓMILLOR DIRECCIÓ NOVELLAMILLOR ACTRIUMILLOR ACTOR

Duel de titans als premis Goya

‘Mientras dure la guerra’, d’Amenábar, i ‘Dolor y gloria’, d’Almodóvar, les favorites amb 17 i 16 nominacions || Els màxims guardons del cine espanyol s’entreguen aquesta nit a Màlaga

Foto de família amb tots els nominats de la 34 edició dels premis Goya, que s’entregaran aquesta nit en una gala celebrada al Palacio de los Deportes de Màlaga.

Foto de família amb tots els nominats de la 34 edició dels premis Goya, que s’entregaran aquesta nit en una gala celebrada al Palacio de los Deportes de Màlaga.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tant el film d’Amenábar, que narra l’històric combat dialèctic de Miguel de Unamuno i Millán Astray, com la cinta d’Almodóvar, en la qual entreteixeix moments de la seua infantesa i la seua maduresa amb passatges ficcionats, aspiren als principals premis. Per la seua part, La trinchera infinita, en la qual el trio format per Jon Garaño, Aitor Arregi i Jose Mari Goneaga dóna veu als homes que van romandre ocults a les seues cases des de la Guerra Civil, és la tercera pel·lícula més nominada dels Goya amb un total de 15 nominacions.

A força distància i amb cinc nominacions els segueix Intemperie, de Benito Zambrano. Ja amb quatre candidatures competiran Buñuel en el laberinto de las tortugas, cinta d’animació de Salvador Simó que es va estrenar al juny a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida; O que arde, dirigida per Oliver Laxe i produïda pel lleidatà Xavi Font, que la va presentar al Funatic l’11 d’octubre passat després de conquerir el Premi del Jurat a la secció Un certain Regard de Canes; i Ventajas de viajar en tren, del novell Aritz Moreno.

‘O que arde’, del productor lleidatà Xavi Font, compta amb 4 nominacions, inclosa la de millor pel·lícula

D’altra banda, dos de les pel·lícules que es van estrenar a Catalunya en el marc del festival Som Cinema de Lleida, La hija de un ladrón, guanyadora del certamen i que es va emportar tres premis als Gaudí de diumenge, i La Inocencia, opten avui a dos reconeixements cada una. Suc de síndria, millor curt del certamen lleidatà, competirà en la mateix categoria.

Entre la resta de nominats destaca la candidatura d’Antonio Banderas, guardonat el 2014 amb el Goya d’Honor, que en aquesta edició competirà per quarta vegada pel seu primer cabezón en una categoria interpretativa. El seu treball a Dolor y gloria ha estat reconegut també a Canes i és un dels intèrprets nominats a l’Oscar.

La 34 edició dels Goya no està exempta de polèmica, amb la representació de candidates més baixa respecte a les dos últimes edicions, i per l’agredolça estrena del nou cabezón després de 30 anys al no convocar-se un concurs públic.

Abril i Buenafuente repeteixen en una ‘misteriosa’ gala Andreu Buenafuente i Sílvia Abril repeteixen per segon any consecutiu com a presentadors d’una gala en la qual no seran “especialment sarcàstics” ni donaran “massa canya a ningú” perquè és “la festa del cine”, van comunicar. El “misteri” i la “sorpresa” seran també protagonistes en aquesta edició, en la qual encara es desconeix qui recollirà el Goya d’Honor a Marisol.

Foto de família amb tots els nominats de la 34 edició dels premis Goya, que s’entregaran aquesta nit en una gala celebrada al Palacio de los Deportes de Màlaga.

Foto de família amb tots els nominats de la 34 edició dels premis Goya, que s’entregaran aquesta nit en una gala celebrada al Palacio de los Deportes de Màlaga.EUROPA PRESS

tracking