SEGRE

PEL·LÍCULES CERTÀMENS

Un film rodat a Gimenells s'estrenarà a la Berlinale

‘Las niñas’, de Pilar Palomero, competeix a la secció ‘juvenil’ del festival de cine

Andrea Fandos i Natalia de Molina, durant el rodatge de la pel·lícula el juliol passat a Gimenells.

Andrea Fandos i Natalia de Molina, durant el rodatge de la pel·lícula el juliol passat a Gimenells.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pintoresc paisatge urbà de tons blanquinosos que conforma l’arquitectura de Gimenells travessarà aquest mes la frontera per donar-se a conèixer en territori alemany. I és que la pel·lícula Las niñas, rodada parcialment en aquest municipi del Segrià el mes de juliol passat, farà la première mundial a la Berlinale, del 20 de febrer a l’1 de març a la capital alemanya. A més, aquesta òpera prima de la cineasta saragossana Pilar Palomero, protagonitzada per la multipremiada Natalia de Molina –Goya a Millor actriu revelació el 2014 per Vivir es fácil con los ojos cerrados i a Millor actriu protagonista el 2016 per Techo y comida–, competirà en el festival de cine alemany pel Gran Premi del Jurat de la secció Generation Kplus, que selecciona pel·lícules contemporànies que reflexionen sobre la vida i el món infantil i adolescent.

La cinta, inspirada en la pròpia vida de la directora aragonesa, que debuta en llargmetratge després d’haver realitzat curts lloats per la crítica com La noche de todas las cosas o Zimsko Sunce, narra la història de Celia, una nena d’onze anys –interpretada per la jove actriu Andrea Fandos– que estudia en un col·legi de monges a Saragossa, i Brisa, la seua nova companya arribada de Barcelona que l’empeny a descobrir una realitat que ja no té res a veure amb la desfasada educació que rep la primera.

L’acció a Gimenells, que a la ficció és el poble de la mare de Celia (Natalia de Molina), transcorre pels carrers del centre, la plaça Major i el cementiri, que van acollir en ple estiu un equip tècnic de més de 30 persones.

Bardem, únic espanyol en l’oficial Javier Bardem és l’únic espanyol seleccionat a la secció oficial a competició de la Berlinale. L’actor canari és un dels protagonistes de The roads not taken, un film de Sally Potter que compta també al repartiment amb Salma Hayek, Elle Fanning i Laura Linney, i que va ser seleccionada dimecres entre els divuit aspirants als Óssos d’Or del festival de cine alemany. En total es veuran unes 560 pel·lícules en els diferents apartats del certamen, que s’inaugurarà el dia 20 de febrer amb My Salinger Year, protagonitzada per Sigourney Weaver.

tracking