SEGRE

POLÍTICA CULTURAL LLIBRES

Una quinzena de pobles de l'Alta Ribagorça i els Pallars 'estrenen' Bibliobús

Després de cinc mesos, per l’avaria del vehicle

La ‘petaca’ extensible del Bibliobús, que estava avariada.

La ‘petaca’ extensible del Bibliobús, que estava avariada.GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una quinzena de nuclis de població de les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Jussà van recuperar ahir el servei de Bibliobús de la Generalitat, després que aquest hagués d’interrompre’s a finals de l’estiu passat a causa d’una avaria del vehicle. Des de la Central de Biblioteques de Lleida van confirmar que el Bibliobús Pere Quart va reprendre el servei ahir a la tarda, amb primera parada a Isona (Pallars Jussà) i que d’aquesta manera reprendrà la ruta habitual diària per les tres comarques pirinenques. Això sí, l’avaria ha tardat diversos mesos a solucionar-se. I és que no es tractava d’un problema de motor o d’un altre element habitual d’un autobús sinó del mecanisme automàtic singular que serveix, quan el vehicle està estacionat, per desplegar la denominada petaca, la part central de la caixa (com pot apreciar-se a la imatge de la dreta) que habilita a l’interior d’aquest autocar especial la sala de préstec i lectura.

Durant aquests mesos d’interrupció del servei bibliotecari ambulant, l’oferta de llibres es va suplir a través de les biblioteques comarcals de referència, ja sigui al Pont de Suert, Sort o Tremp. Aquesta solució d’emergència va implicar que els usuaris haguessin de desplaçar-se en lloc d’esperar la visita del Bibliobús, que té a la majoria de poblacions una periodicitat quinzenal.

El Bibliobús Pere Quart es va estrenar el 1982 a l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà i va arribar al Sobirà el 1995

El Bibliobús Pere Quart es va estrenar el 1982 a l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà (es va ampliar al Sobirà el 1995) i actualment ofereix el servei bibliotecari a poblacions d’una quinzena de municipis: Alins, Baixa Pallars, Espot, Esterri d’Àneu, la Guingueta d’Aneu, Isona i Conca Dellà, Llavorsí, Rialp, Salàs de Pallars, Talarn, la Torre de Capdella, la Vall de Boí, la Vall de Cardós i Vilaller.

tracking