SEGRE

MÚSICA PATRIMONI

Les Completes de Cervera estrenen aquest dimecres el títol de festa d'interès nacional

A les 20.00 hores a l’església de Santa Maria

L’església de Santa Maria es va omplir l’any passat a vessar.

L’església de Santa Maria es va omplir l’any passat a vessar.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La interpretació de l’oratori de les Completes donarà avui dimecres a l’església Santa Maria el tret de sortida a les festes d’hivern de Cervera. La directora de Cultura Popular de la Generalitat, Àngels Blasco, es traslladarà a la celebració per fer l’acte de lliurament al patronat i a la junta del Santíssim Misteri del diploma que acredita la celebració com a festa patrimonial d’interès nacional. Segons Joan Riu, un dels responsables de l’organització, l’acte d’entrega es durà a terme a les 20.00 h abans d’iniciar la 174 edició del concert. Per a Riu suposa un reconeixement a tota la ciutat que ha sabut mantenir de forma inalterada aquesta tradició que té origen en el misteri documentat l’any 1540. L’oratori de les Completes és l’acte central de les festes i convoca a l’escenari 120 cantants de l’agrupació coral i 40 músics del conservatori. Des de fa 23 anys l’obra la dirigeix Xavier Puig, que és també autor juntament amb Manuel Valdivieso dels arranjaments per a orquestra de l’obra. El concert finalitza amb el Ball de l’Àliga, amb música de la banda del conservatori creada i dirigida per Xesco Grau.

En aquesta edició la celebració comptarà amb la presència del bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses. Segons Joan Riu, amb ell hauran passat per l’obra de la capital de la Segarra tots els titulars dels bisbats i abadies de Catalunya.

L’Escolania de Montserrat actuarà divendres al mateix temple amb la Coral Infantil Nova Cervera

Dins de les festes locals, val a destacar també que aquest divendres l’Escolania de Montserrat es traslladarà fins a la ciutat en el marc de la celebració dels cinquanta anys de la Coral Infantil Nova Cervera, fundada per Narcís Saladrigues. L’actuació tindrà lloc a les 20.30 hores al mateix temple i comptarà també amb les veus de la Coral Infantil.

tracking